Rahvusköögid  » Eesti

Pohla-kohupiima purukook rukkijahuga

Keskmine hinne: 4.14 Allikas: Sügistoidud Autor: Pille Enden
Pealt krõbe ja seest pehme mahlane kook on hapukate marjadega igati kokku sobiv kooslus. Rukkijahu teeb koogist hoopis tervislikuma küpsetise, kuid võid segada selle ka pooleks nisujahuga. Kogus 16 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + 35–40 minutit ahjus

1. Mõõda jahu, kliid ja suhkur lauale. Lisa tükeldatud külm või ja haki purutaoliseks massiks.

2. Tõsta 2/3 tainapurust küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (27x32 cm) ja suru käega tugevasti kinni. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

3. Hõõru kondenspiim ja munad kohupiima hulka ning maitsesta vanillsuhkru ja riivitud sidrunikoorega.

4. Tõsta kate tainale, laota peale pohlad, raputa peale suhkur ja kaneel ning ülejäänud tainapuru. Küpseta veel 35–40 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa