Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Pohla-kohupiima purukook rukkijahuga

Eesti

Pohla-kohupiima purukook rukkijahuga

Pille Enden Sügistoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pealt krõbe ja seest pehme mahlane kook on hapukate marjadega igati kokku sobiv kooslus. Rukkijahu teeb koogist hoopis tervislikuma küpsetise, kuid võid segada selle ka pooleks nisujahuga. Kogus 16 lõiku.
üle 60 min

20 minutit + 35–40 minutit ahjus

Taimetoitlastele
Kiudainerikas
Retsept
PÕHI
5 dl Rukkijahu
1 dl Kaerakliid
1.5 dl Suhkur
200 g Või
KATE
500 g Kohupiim
1.5 dl Kondenspiim
2 tk Muna
Vanillsuhkur
Riivitud sidrunikoor
500 g Pohlad
1 dl Suhkur
Kaneel
1. Mõõda jahu, kliid ja suhkur lauale. Lisa tükeldatud külm või ja haki purutaoliseks massiks.

2. Tõsta 2/3 tainapurust küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (27x32 cm) ja suru käega tugevasti kinni. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

3. Hõõru kondenspiim ja munad kohupiima hulka ning maitsesta vanillsuhkru ja riivitud sidrunikoorega.

4. Tõsta kate tainale, laota peale pohlad, raputa peale suhkur ja kaneel ning ülejäänud tainapuru. Küpseta veel 35–40 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes