Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Suitsuse täidisega ahjuõunad

Eesti

Suitsuse täidisega ahjuõunad

Kersti Rea Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Seljamaa Fotostuudio
Mõnus sügishelgiga lisand nii valgele kui punasele lihale.

40-60 min

Retsept
portsjonile
6 tk Õun (suur)
70 g Aprikoosid (kuivatatud)
100 g Suitsuliha või suitsupeekon
35 g Seedermänniseemned
Petersell
Sool
Must pipar
Või (praadimiseks)
Õli
1. Lõika õuntel ära pealmine osa, mida saab pärast “kaanena” kasutada. Uurista südamikud välja. Haki aprikoosid ja suitsuliha väikesteks kuubikuteks. Sulata tükike võid pannil ning pruunista aprikoosid ja liha koos seedermänniseemnetega korraks läbi, et maitsed eralduksid ja ühilduksid. Lisa hakitud petersell. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

2. Täida õunte südamikuavad seguga ja aseta “kaaned” peale. Määri õunu õliga ja pane need küpsetuspannile või vormi. 200-kraadises eelkuumutatud ahjus küpsevad õunad olenevalt suurusest 20–30 minutit.

Vaata lisaks:
Koduaia rohelisega maitsestatud kanafileed

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp