Rahvusköögid  » Eesti

Suitsuse täidisega ahjuõunad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kersti Rea
Mõnus sügishelgiga lisand nii valgele kui punasele lihale.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Lõika õuntel ära pealmine osa, mida saab pärast “kaanena” kasutada. Uurista südamikud välja. Haki aprikoosid ja suitsuliha väikesteks kuubikuteks. Sulata tükike võid pannil ning pruunista aprikoosid ja liha koos seedermänniseemnetega korraks läbi, et maitsed eralduksid ja ühilduksid. Lisa hakitud petersell. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

2. Täida õunte südamikuavad seguga ja aseta “kaaned” peale. Määri õunu õliga ja pane need küpsetuspannile või vormi. 200-kraadises eelkuumutatud ahjus küpsevad õunad olenevalt suurusest 20–30 minutit.

Vaata lisaks:
Koduaia rohelisega maitsestatud kanafileed
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa