Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Õunadžemm

Eesti

Õunadžemm

Kersti Rea Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Seljamaa Fotostuudio
See magus maius tuleb kõige maitsvam valgetest klaaridest või teistest pehmetest suveõuntest. Pakkusin seda moosi kord saia ja piimaga ühele väikesele poisile, kes muidu moosi ei armasta. Poiss sõi ja kiitis – väga hea mesi!

40-60 min

Retsept
1 kg Õun (kooritud ja tükeldatud)
2 dl Vesi
800 g Suhkur
1. Pane tükeldatud ja kooritud õunad koos veega 15 minutiks keema ja lisa alles siis suhkur. Jätka keetmist aeg-ajalt segades, kuni keedus muutub läikivaks ja katab korralikult lusika.
3. Koori moosi pinnalt vaht. Tõsta valmis džemm purkidesse ja sule õhukindlalt.

KOMMENTAARID

bruno 10.märts 2014 13:54
Noh,siit tuleb üks magus lödin,vitamiinivaene ja suhkrurikas.Kas tasub seda levitada.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke