Rahvusköögid  » Eesti

Õunakooretee

Keskmine hinne: 4.08 Allikas: Oma Maitse Autor: Kersti Rea
Õunakooretee on maitsev nii kuumalt kui ka külmalt koos meega. Hapudest õuntest saab maitsvama märjukese, punastest koortest jälle värvikama. Kuid mis peaasi – õunakooretee on kasulik nii luudele-liigestele, seedesüsteemile ja südame-veresoonkonnale kui ka tagab hea une.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kõik õunakoored, mis toidutegemisest üle jäävad, kasuta ära teeks. Kohe joomiseks on hea värsketest koortest tee, talveks tuleb aga koori kuivatada. Kuivatamiseks on mitu võimalust. Kuivata koori näiteks õhukese kihina 80-kraadises ahjus 6–8 tundi. See on aga üsna tüütu ja kulukas. Lihtsam on koored pärast koogiküpsetamist õhukese kihina lükata jahtuvasse ahju. Ja nii veel mitu korda pärast ahju kasutamist. Vahepealne kuivamine tavalises õhus pidavat isegi kasuks tulema. Samuti saab koori kuivatada saunalaval ning väikese koguse puhul paberil radiaatori peal.

Keeda 100 g kuivatatud õunakoori 1 liitris vees 10 minutit. Lase kaane all veel 10 minutit tõmmata.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa