Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Pohla-jogurtitort

Eesti

Pohla-jogurtitort

Lia Virkus Võrratud koogid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hapukas ja lahe tarretisetort maitseb eriti hea sügisel värsketest pohladest tehtuna. Jõuluajal võid proovida sama torti piparkoogipõhjal.

üle 60 min

25 minutit + 8 minutit ahjus + 6–12 tundi külmas

Retsept
PÕHI
150 g Digestive'i küpsised
75 g Või (sulatatud)
TÄIDIS
12 lehte Želatiin
400 g Pohlad (värsked või külmutatud)
600 g Kondenspiim
5 dl Jogurt
KAUNISTAMISEKS
Pohlad
Tuhksuhkur
1. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud, 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale. Küpseta 200kraadises ahjus 8 minutit. Lase jahtuda.

2. Täidise valmistamiseks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette. Püreesta pohlad köögikombainis või kannmikseris ja sega kondenspiimaga. Soojenda 1 dl pohlasegu pliidil ning lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega želatiini-pohlasegu ülejäänud pohlasegu hulka. Sega juurde ka jogurt ja kalla täidis vormi küpsisepõhjale.

3. Pane 6–12 tunniks külma. Vahetult enne serveerimist võta tort vormist ja kaunista marjadega.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 11.sept 2017 10:00
Ja, tavaline naturaalne jogurt on kõige parem. Nii saad kreemi magusust ise timmida :)
Joks 09.sept 2017 17:38
jogurt võtta maitsestamata? või vahet pole, mis hapukas jogurt? tundub, et ka 24 cm vormis ta ei jää nii kõrgeks?
? 17.veeb 2015 13:40
Ei tea, kas vormus 26 cm liiga õhukeseks ei jää? Pildil on ta ilus ja üsnagi paks (kas ikka jääb vormis 24 cm selliseks)?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool