Rahvusköögid  » Eesti

Pohla-jogurtitort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Võrratud koogid Autor: Lia Virkus
Hapukas ja lahe tarretisetort maitseb eriti hea sügisel värsketest pohladest tehtuna. Jõuluajal võid proovida sama torti piparkoogipõhjal.
Valmistusaeg: üle 60 min

25 minutit + 8 minutit ahjus + 6–12 tundi külmas

1. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud, 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale. Küpseta 200kraadises ahjus 8 minutit. Lase jahtuda.

2. Täidise valmistamiseks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette. Püreesta pohlad köögikombainis või kannmikseris ja sega kondenspiimaga. Soojenda 1 dl pohlasegu pliidil ning lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega želatiini-pohlasegu ülejäänud pohlasegu hulka. Sega juurde ka jogurt ja kalla täidis vormi küpsisepõhjale.

3. Pane 6–12 tunniks külma. Vahetult enne serveerimist võta tort vormist ja kaunista marjadega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 11.sept 2017 10:00
Ja, tavaline naturaalne jogurt on kõige parem. Nii saad kreemi magusust ise timmida :)
Joks 09.sept 2017 17:38
jogurt võtta maitsestamata? või vahet pole, mis hapukas jogurt? tundub, et ka 24 cm vormis ta ei jää nii kõrgeks?
? 17.veeb 2015 13:40
Ei tea, kas vormus 26 cm liiga õhukeseks ei jää? Pildil on ta ilus ja üsnagi paks (kas ikka jääb vormis 24 cm selliseks)?
1