Rahvusköögid  » Eesti

Purutaina-ploomikook mascarpone-kreemiga

Keskmine hinne: 3.42 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Signe Aasmaa
Seda kooki võib valmistada mis tahes viljadega. Kuna sügis kostitab meid värskete ploomidega, siis miks mitte kasutada neid. Kook on munavaba. Kogus 12 lõiku.
Valmistusaeg: 40-60 min
1. Poolita ploomid ja eralda kivid. Kui tegu on hapu sordiga, pane ploomid sõelaga mõneks minutiks keeva vette ja eemalda koor.

2. Täida ümmargune koogivorm ploomidega, raputa üle toor-roosuhkru ja kaneeliga. Pudista peale jahust, võist, suhkrust ja soolast kokku segatud purutainas.

3. Küpseta 220° juures 25–30 minutit. Kreemiks vahusta koor ning sega toasooja mascarpone’ga, maitsesta tavalise ja vanillsuhkruga. Söö kooki pisut jahtununa koos mascarpone-kreemiga.


HEA TEADA!
Selle koogi võib teha ka gluteenivaba, võttes nisujahu asemel odrajahu ja kaerahelbeid (vastavalt 50 g + 75 g), ning laktoosivaba, asendades või taimsetel rasvadel põhineva margariiniga. Mascarpone-kreemi asemel võib kasutada näiteks laktoosivaba jäätist.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
25.jaan 2014 12:01
minu teada oder ikka pole gluteenivaba. kaer küll :)
1