Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Koorene kõrvitsakreem õunaga

Eesti

Koorene kõrvitsakreem õunaga

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Õuna lisab kõrvitsale haput ja magusat. Kreemil on mitmeid kasutusvõimalusi. Rullbiskviidisesse täidiseks või koorejäätisele maitse elavdamiseks sobib see kui päike kaunisse päeva.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 sl Suhkur
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
150 g Kõrvits (puhastatud)
1 tk Õun
Õunamahl
150 ml Rõõsk koor 35%
Vanillsuhkur (soovi korral)
1. Sulata potis suhkur ja sidrunimahl.
2. Koori ning haki õun ja kõrvits ning lisa potti.
3. Kuumuta kergelt viljad, lisa õunamahl ja hauta segu, kuni viljad on peaaegu pehmed.
4. Püreesta segu, kuid mitte täiesti, vaid jäta sisse ka väikeseid tükke.
5. Lase segul maha jahtuda ja vahusta samal ajal rõõsk koor. Lisa maitseks vanillsuhkrut.
6. Kui segu on täielikult jahtunud, sega selle hulka vahukoor.

HEA TEADA!
* Vahukoore asemel või peale selle võid kreemi hulka lisada ka kohupiimapastat.
* Sellist kreemi võib süüa eraldi magusroana, aga kasutada ka rullbiskviidi või šarlott-koogi täidisena.
* Jahutatud segu passib hästi ka maitsestamata jogurti või jäätise lisandiks. 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes