Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Õuna-pihlakamarmelaad

Eesti

Õuna-pihlakamarmelaad

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hapukas-mõrkjas marmelaad sobib saia peale ja magustoitudesse, aga ka kastmeks lamba- või ulukilihast roogade juurde. Kogus 1,5 liitrit.

üle 60 min

Retsept
8 dl Pihlakad
8 dl Vesi
3 kg Õun
4 tera Nelk
1 koorejupp Kaneel
3 dl Moosisuhkur
1. Mõõda pihlakad potti. Lisa vesi ja keeda nõrgal kuumusel 45 minutit.

2. Õunad koori, eemalda seemned ja lõika sektoriteks. Vala pihlakate juurde. Lisa nelk ja kaneelikoor. Keeda veel 15 minutit, kuni õunad on pehmed.

3. Võta nelk ja kaneelikoor välja. Püreeri saumikseri või kombainiga. Hõõru läbi sõela. Vala püree tagasi potti, lisa moosisuhkur ja keeda veel 10 minutit.

4. Tõsta steriliseeritud purkidesse ja sule.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes