Rahvusköögid  » Eesti

Kibuvitsamoos

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Maru
Kibuvitsamoos on midagi sama erilist kui muraka oma. Ent kibuvitsasaak on peaaegu igal sügisel uhke ning kättesaadav. Luksuskaubaks muudab kibuvitsamarjad aga asjaolu, et tee moosipurgini on üsna okkaline, tüdimust tekitav ning alles lõpus moosimagus.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Puhasta kibuvitsatõrsikud õite küljest, poolita ja eemalda seemnepudist. Vala potti vesi ning keeda keskmisel kuumusel pehmeks. Suru mass läbi sõela. Ülejäänud segule lisa veel vett, luba keema minna ning suru uuesti läbi sõela – nii saad kogu väärtusliku marjadest kätte.
2. Vala kibuvitsapüree potti tagasi, lisa suhkur ja lase keema tõusta. Kui peale tekib vahtu, siis korja ära. Vala puhastesse purkidesse.

HEA TEADA!
Sellest moosist on hea valmistada kisselli ja mannavahtu, samuti on seda sobilik lisada saiatainasse ning soolastesse hoidistesse, nagu letšosse või ketšupisse. Maitsestamiseks võib lisada kaneeli, apelsini riivitud
koort jms – valik on lõputu.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ivomets 15.sept 2017 14:30
Kibuvitsamoos ilma seemneteta on kui kala ilma kontideta, et nagu on kah aga pole päris see ehe !
1