Rahvusköögid  » Eesti

Kihiline meekook

Keskmine hinne: 3.81 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Selle koogi tegemine nõuab pisut enam vaeva, kuna küpsetada on vaja kolm suurt koogipõhja, kuid tulemus on seda väärt. Ja kreem valmib lihtsalt!
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Vahusta toasoojad munad suhkruga, nirista vähehaaval juurde mesi. Lisa soodaga segatud jahu ja piim. Sega ühtlaseks tainaks (see peaks jääma suhteliselt vedel). Määri üks kolmandik tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225° juures umbes 10 minutit ehk kuni pruunistumiseni.

2. Tõsta põhi koos paberiga plaadilt ja lõika kohe kaheks võrdseks osaks. Korda tegevust ülejäänud tainaga, nii et saad kokku kuus põhjatükki. Lase neil täielikult jahtuda.

3. Valmista kihiline kook, määrides kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort. Kata kilega ja hoia järgmise päevani jahedas. Enne serveerimist määri pinnale õhuke kiht suhkruga segatud koort. Kaunista pruuni suhkruga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
merilin 27.aug 2015 15:36
Ei tea kas gluteenivaba jahuga saab seda ka teha?
maire132 12.aug 2014 19:22
Proovisin siis ka teha :) Muidu olen suhteliselt koba küpsetiste tegemisel aga see ÕNNESTUS :p :D :D lõikasin ääred ära (et natuke maitsta :) ja üllatusin :) - hea!!
madli 23.jaan 2014 23:21
mina olen täidise sisse ka mett pannud
Kristina 10.dets 2013 18:50
Mu kook on alles külmikus, kuid ääred, mida ma ära lõikasin - olid fantastilised! Mett panin rohkem nagu siin soovitati ja jäi väga hea mee maitse külge. Kihtisid soovitaks määrida õhukeselt, sest paisub palju ja kui paksus on erinev, siis läheb kook kumeraks :) Aga mina olen retseptiga ülirahul!
Maria 11.nov 2013 09:30
Väga maitsev kook tuli, kuid mett paneksin rohkem :)
eliisa 10.nov 2013 12:51
Pange hapukoort ikka südamest, see kipub väga hästi sisse imenduma. Minul läks 225C juures küpsetades kõigi kolme plaadi küpsetamiseks kokku vähem kui 10 minutit (vahetustega). Mett panin maitse järgi pisut rohkem ja sai pisut meesema maitsega ka :)
mihlin 30.sept 2013 22:42
Olen teinud, väga hea meemaitsega kook:) kuigi mässamist on parasjagu!
Siiri Kirikal 30.sept 2013 11:59
Ahjuplaat võiks olla suurusega 35 x 40 cm.
Malle 30.sept 2013 09:53
Kui suure plaadiga on põhjad kõpsetatud?
1