Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Õuna-vahukooretarretis kardemoniga

Eesti

Õuna-vahukooretarretis kardemoniga

Tiina Lebane Desserdid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kardemon ja õunamoos annavad koos põneva maitseelamuse, vahukoor muudab maiuse meeldivalt õhuliseks. See on dessert, mis oma lihtsusest hoolimata väärib aukohta pidulõuna lõpetamisel.

20-40 min

+ 4 tundi tarretumiseks

Retsept
portsjonile
3 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Suhkur
3 tl Vanillsuhkur
1 tl Kardemon (jahvatatud)
1 sl Rumm või konjak
4 dl Õunamoos
8 lehte Želatiin
1.5 dl Piim
1. Vahusta koor ning maitsesta suhkru, vanillsuhkru, kardemoni ja rummiga.

2. Leota želatiinilehti külmas vees 10 minutit, seejärel pigista liigne vesi välja. Kuumuta piim keemiseni, tõsta kastrul pliidilt ja sulata želatiinilehed paarikaupa kuuma piima sisse. Lase segul pisut jahtuda.

3. Sega maitsestatud vahukoore hulka õunamoos ja vedel želatiini-piimasegu. Kalla mass sobivasse silikoonvormi või magustoidupokaalidesse ja lase külmkapis vähemalt 4 tundi tarduda.

4. Serveerimisel kaunista värskete puuviljade (näiteks kirssananass, tähtvili või mõni muu eksootiline
puuvili) ja kuivatatud õunaviiludega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke