Rahvusköögid  » Eesti

Õuna-vahukooretarretis kardemoniga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Desserdid Autor: Tiina Lebane
Kardemon ja õunamoos annavad koos põneva maitseelamuse, vahukoor muudab maiuse meeldivalt õhuliseks. See on dessert, mis oma lihtsusest hoolimata väärib aukohta pidulõuna lõpetamisel.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 4 tundi tarretumiseks

Kogus: 12 portsjonit
1. Vahusta koor ning maitsesta suhkru, vanillsuhkru, kardemoni ja rummiga.

2. Leota želatiinilehti külmas vees 10 minutit, seejärel pigista liigne vesi välja. Kuumuta piim keemiseni, tõsta kastrul pliidilt ja sulata želatiinilehed paarikaupa kuuma piima sisse. Lase segul pisut jahtuda.

3. Sega maitsestatud vahukoore hulka õunamoos ja vedel želatiini-piimasegu. Kalla mass sobivasse silikoonvormi või magustoidupokaalidesse ja lase külmkapis vähemalt 4 tundi tarduda.

4. Serveerimisel kaunista värskete puuviljade (näiteks kirssananass, tähtvili või mõni muu eksootiline
puuvili) ja kuivatatud õunaviiludega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa