Rahvusköögid  » Eesti

Rukkileib lihaga

Keskmine hinne: 3.14 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Juuretisega valminud puhas rukkileib on tervislik ja säilib kaua. Soovi korral võid leiva teha ilma lihata või lisada hoopis seemneid. Kogus 1 leib ehk 24 viilu.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 25 min + hapneb 12 tundi + kerkib 5–6 tundi + ahjus 1 tund

1. Sega juuretis käesooja vee ja 2 dl lihtrukkijahuga. Kata nõu toidukilega ja jäta 12 tunniks sooja kohta seisma.

2. Sega juurde sool, suhkur, rukkihelbed ja ülejäänud jahu. Sega-sõtku ühtlaseks. Vajadusel lisa jahu veidi juurde.

3. Tükelda suitsupeekon väikesteks kuubikuteks, sega taina hulka. Tõsta tainas liitrisesse võiga määritud vormi. Lase 5–6 tundi rätiku all soojas kerkida.

4. Küpseta 250-kraadises ahjus 15 minutit, alanda temperatuuri 200 kraadini ja küpseta veel 45 minutit.

SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa