Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Köömnetega soolapulgad

Eesti

Köömnetega soolapulgad

Heivi Peterson Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Köömnetega maitsestatud soolapulgad on paljude küpsisesõprade lemmikud. Sobivad nii tee juurde söömiseks kui ka meesperele õlle kõrvale ampsamiseks. Kogus kuni 70 tükki.

20-40 min

+ 3 tundi jahedas taina ühtlustumiseks

Retsept
400 g Või
1.5 tl Sool
2 sl Suhkur
2 tl Köömen
5 tk Muna
1.5 dl Vesi
700 g Nisujahu
PEALE
1 tl Köömen
0.5 tl Sool
1. Lisa pehmele võile sool, suhkur, munad ja köömned, sega elastseks massiks. Pane juurde vesi ja jahu ning sega ühtlaseks. Vajadusel lisa veel veidi vett. Lase 2–3 tundi jahedas seista.

2. Vormi jahutatud tainast ahjuplaadipikkused sõrmejämedused pulgad. Laota need plaadile väikeste vahedega. Kui plaat on täis, lõika tainalõikuriga kõik pulgad koos ühepikkusteks tükkideks. Määri munaga
ning puista peale köömneid ja veidi soola. Tavalise peensoola asemel võid kasutada ka helbesoola.

3. Küpseta 180–200kraadises ahjus 10–12 minutit ehk kuldkollase värvuse saamiseni.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool