Rahvusköögid  » Eesti

Köömnetega soolapulgad

Keskmine hinne: 3.1 Allikas: Toidutare Autor: Heivi Peterson
Köömnetega maitsestatud soolapulgad on paljude küpsisesõprade lemmikud. Sobivad nii tee juurde söömiseks kui ka meesperele õlle kõrvale ampsamiseks. Kogus kuni 70 tükki.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 3 tundi jahedas taina ühtlustumiseks

1. Lisa pehmele võile sool, suhkur, munad ja köömned, sega elastseks massiks. Pane juurde vesi ja jahu ning sega ühtlaseks. Vajadusel lisa veel veidi vett. Lase 2–3 tundi jahedas seista.

2. Vormi jahutatud tainast ahjuplaadipikkused sõrmejämedused pulgad. Laota need plaadile väikeste vahedega. Kui plaat on täis, lõika tainalõikuriga kõik pulgad koos ühepikkusteks tükkideks. Määri munaga
ning puista peale köömneid ja veidi soola. Tavalise peensoola asemel võid kasutada ka helbesoola.

3. Küpseta 180–200kraadises ahjus 10–12 minutit ehk kuldkollase värvuse saamiseni.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa