Rahvusköögid  » Eesti

Moskva saiad ja rummisaiad

Keskmine hinne: 2.52 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kreemise sisuga pärmitainasaiad olid kunagi müügihitid. Sama tainas sobib ka rummisaiaks – siis lisa keedukreemile kakaod ja rummi või rummiessentsi. Kogus 12 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Taina valmistamiseks vedelda pärm käesoojas vees, sega juurde pool jahust. Jäta kaetud kaussi 1–1,5 tunniks kerkima, kuni tekib topeltmaht. Sega hulka suhkur, sool, ülejäänud jahu ja muna ning kardemon. Sega hästi läbi ja sõtku hulka 40 g pehmet võid. Sõtku läbi ja pane kaetuna veel tunniks kerkima. Vahepeal suru kord või paar alla. Rulli jahusel laual plaadiks.

2. Kata 2/3 tainast 60 g pehme võiga. Tõsta ilma võita kolmandik võiga osale peale ja keera kõige peale võiga kolmandik. Rulli veel kord lahti ja keera nüüd kokku neljaks – jaga tainas mõtteliselt neljaks, keera äärmised neljandikud tainale peale ja siis keera tainas pooleks kokku. Pane 15–20 min külmkappi.

3. Kreemi jaoks klopi munad lahti, sega hulka jahu ja manna (rummisaiadele ka kakaopulber). Lisa piimale suhkur, vanillsuhkur ja sool ning kuumuta keemiseni. Lisa sorts piima mannajahu- munasegule, sega hästi läbi ja vala siis kuuma piima sisse. Lisa või ja kuumuta segades paksenemiseni. (Rummisaiale sega hulka rumm või essents.) Lase jahtuda.

Moskva saiad
Rulli tainas õhukeseks plaadiks ja lõika ruutudeks. Tõsta iga ruudu keskele kreemi, keera kaks diagonaalset nurka keskele täidise peale ja suru nurgad kokku.

Rummisaiad
Rulli tainas õhukeseks ristkülikuks. Tõsta kreem piki ristkülikut keskele. Keera tainas pooleks, lõika pikema ääre sisse sälgud ja tükelda parajateks tükkideks.

4. Tõsta saiad ahjuplaadile küpsetuspaberile ja lase kerkida. Määri munaga. Küpseta 225- kraadises ahjus 8–10 min. Raputa peale tuhksuhkrut.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa