Rahvusköögid  » Eesti

Võiroosid ehk võisaiad

Keskmine hinne: 3.59 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Krõbedad ja võised, samas nii pehmed pärmitainasaiad maitsevad eriti hästi ahjusoojalt. Kogus 12 kuni 14 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min

25 minutit + kerkivad 2 tundi 40 min + ahjus 8–10 min

1. Lahusta pärm käesoojas vees, sega hulka pool jahust. Kata ja jäta tunnikskaheks kerkima. Sega hulka sool, suhkur ja ülejäänud jahu. Sõtku hästi läbi. Lase kerkida, kuni maht on kahekordne.

2. Rulli ristkülikuks. Määri soolaga hõõrutud pehme või 2/3 tainale. Keera ilma võita kolmandik võiga osale peale ja selle peale keera võiga osa. Rulli taas lahti ja keera nüüd kokku neljaks – jaga tainas mõtteliselt neljaks, keera äärmised neljandikud tainale peale ja keera tainas pooleks kokku. Pane u 20 min külmkappi.

3. Rulli uuesti lahti ja keera kolmeks kokku. Pane veel 20 min külma.

4. Rulli õhukeseks ja lõika ruutudeks. Tõsta ruutude nurgad keskele ja suru kokku, kuid nii, et servad ei puutu kokku. Lase kerkida, määri pealt munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 8–10 min.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa