Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Kihiline pähklikook

Eesti

Kihiline pähklikook

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Seda kooki on alati valmistatud võikreemiga, kuid toorjuustuga tuleb ta märksa lahjem. Kasuta kreemi jaoks mascarponet või toorjuustu vastavalt maitsele, toorjuust võib jääda pisut hapukas. Kogus 9 tükki.

40-60 min

30 min + küpseb 6–10 min

Retsept
BISKVIIT
5 tk Muna
5 sl Suhkur
2.5 sl Nisujahu
2.5 sl Kartulijahu
Sool
KREEM
300 g Mascarpone või maitsestamata toorjuust
1.5 dl Tuhksuhkur
2 sl Kakaopulber
1.5 dl Tuhksuhkur
3 sl Brändi
IMMUTAMISEKS
3 dl Kange must kohv
PEALE
150 g Kooritud maapähklid
3 sl Suhkur
1. Vahusta munad suhkruga, sõelu hulka jahud ja sool. Sega kergelt läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile õhukese kihina ja tasanda. Küpseta 200-kraadises ahjus 7–9 min. Lase jahtuda ja lõika 3–4 võrdseks tükiks.

2. Hõõru mascarpone suhkruga pehmeks, sega hulka kakao ja maitsesta brändiga. Immuta iga kiht kohviga ja määri õhukeselt kreemiga. Tõsta peale järgmine biskviidikiht ja määri kreemiga. Jätka, kuni kihte jagub.

3. Rösti pähklid kuival pannil, jahuta ja haki. Pane hakitud pähklid pannile, lisa suhkur ja kuumuta sulamiseni. Jahuta ja raputa koogile.

KOMMENTAARID

Kiku 17.veeb 2014 20:54
Minu arust need kogused on küll väga kahtlased. Jahu ainult 5 supi lusika täit? Ja kreemi kaks kogust tuhksuhkrut?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool