Rahvusköögid  » Eesti

Muraka-juustukook rukkileivapõhjal

Keskmine hinne: 3.2 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Muraka-juustukook sobib talvisele peolauale. Eriti hõrk tuleb see isekeedetud murakamoosiga, aga ka poemoosiga on tulemus hea. Kogus 10 inimesele.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Riivi tahke rukkileib peene riiviga, lisa sulatatud või ja suhkur ning sega ühtlaseks. Suru leiva-võisegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Küpseta 175kraadises ahjus 5 minutit.

2. Täidise tarvis mikserda toasoe toorjuust koos murakamoosi ja munadega ühtlaseks vahuks. Laota vaht põhjale ja küpseta 150 kraadi juures 30 minutit.

3. Sega toasoe hapukoor vanillsuhkru ja veevannil sulatatud šokolaadiga, laota ettevaatlikult koogile. Küpseta veel 20 minutit. Lase jahtuda ja jäta 4 tunniks kuni 1 ööks külmkappi. Vahetult enne serveerimist kata kook pealt murakamoosiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa