Rahvusköögid  » Eesti

Kohupiima-kirsikook rukkijahutainal

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kohupiimakoogid Autor: Tiina Lebane
Kakaoga maitsestatud rukki- ja täisteranisujahust krõbe ümbris koos magusa vanillikohupiima ja hapukate kirssidega pakub unustamatu maitseelamuse! Kogus 10 lõiku.
Valmistusaeg: 40-60 min

30 minutit + 35‒40 minutit ahjus

1. Taina valmistamiseks sega kuivained, lisa külm või ja haki purutaoliseks massiks.

2. Täidise jaoks vahusta munad suhkruga ning lisa rahulikult segades murendatud kohupiim, jogurt ja vanillsuhkur.

3. Suru pool tainast 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Aseta tainale kirsid (ära sulata) ja vala peale kohupiimamass. Pudista teine osa tainast ühtlaselt koogile katteks ja patsuta käega kinni.

4. Küpseta kooki eelsoojendatud 190‒200-kraadise ahju keskosas 35‒40 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Katrin 02.dets 2014 19:07
Hakkasin just seda kooki oma uue "Kohupiimakoogid" raamatu järgi tegema ja seal oli ka 20 g võid, Tulin otsima kas netis ka see koogi retsept kusagil on , Vähemalt sain kinnitust oma kahtlustele , parandan siis raamatus ka ära
Triin 07.mai 2014 14:00
Mulle maitses ka väga, kasutasin kompotikirsse, aga samuti veidi suuremas koguses ning soojast peast oli põhi pehme ja vesine. Külmast peast on aga see kook kindlasti kõige maitsvam!
leenu 01.mai 2014 18:00
tegin ja on maitsev, aga arvan, et kirsside kogust tuleb täpselt järgida. mina panin nimelt terve paki (400 g) ja põhi jäi liiga vettinud ja immitses kirsivedelikku.
Triin 30.apr 2014 22:15
Aitäh! Läheb koogiteoks! :)
Siiri Kirikal 30.apr 2014 12:55
Jah, siin retseptis peab olema 200 g võid. Sai ära parandatud.
Triin 29.apr 2014 20:19
Huvitav retsept! Kas võid läheb tõesti niisuguse jahukoguse peale vaid 20 grammi?
1