Rahvusköögid  » Eesti

Rabarberi-toorjuustukook

Keskmine hinne: 3.09 Allikas: Rabarberitoidud salatitest magusani Autor: Pille Enden
Mure põhi ja kreemjas kate hapukate rabarberitega on hästi kokkuklappiv kooslus, mida tasub kevadisel rabarberiajal kas või mitu korda nädalas küpsetada. Kogus 12 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Mõõda kaussi toasoe või ja toorjuust. Hõõru ühtlaseks ja sega hulka kuivained. Lisa muna ja sega ühtlaseks.

2. Määri 20x28 cm või 26 cm läbimõõduga vorm võiga ja raputa kergelt jahuga üle.

3. Suru tainas vormi põhja ja äärtele ning pane peale küpsetuspaber koos raskusega.

4. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus 10 minutit, võta raskus pealt ja küpseta veel 5 minutit.

5. Sega koor, toorjuust, munad, suhkur ja vanillsuhkur ning vala põhjale. Tükelda rabarberivarred ja laota täidisele.

6. Küpseta kooki 180-kraadise ahju allosas veel 30–35 minutit. Lase jahtuda ning raputa peale tuhk- või pärlsuhkrut.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Rutt 29.mai 2014 20:05
Mina kasutasin lusikaid..toimis hästi..pärast viskad kraanikaussi ja külm vesi peale :)
Triin 25.mai 2014 17:19
Aitäh! :)
Siiri Kirikal 23.mai 2014 09:48
Raskused sobivad nii kuivatatud oad kui herned. Katke tainas küpsetuspaberiga, valage sellele herned või oad ja eelküpsetage põhi. Neid herneid-ube enam toiduks kasutada ei saa, küll aga raskuseks ka järgmistel kordadel.
Triin 22.mai 2014 15:21
Mis raskust kasutada taina eeküpsetamisel?
rabarberiaustaja 21.mai 2014 23:14
Ei tea, kas gluteenivaba jahuga tuleb ka välja? Mis te arvate?
Rutt 21.mai 2014 21:43
ülimaitsev mahlane kook! tegin täpselt nii nagu kirjas ainult et suhkrut panin vähem..ja jumal tänatud et panin..rabarberit panin ka isuga..super kook kevade lõppu :)
Kristiina 21.mai 2014 21:12
Väga maitsev kook! Minul küpses veidi kauem. Soovitan kõigile!
1