Rahvusköögid  » Eesti

Valge šokolaadi ja kamaga kohupiimakook

Keskmine hinne: 2.21 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Kama annab kohupiimakoogile aimatava pähklinüansi. Serveeri kooki jahutatult. Kogus 12 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Sega jahu, tuhksuhkur, sool, pehme või ja munakollased ühtlaseks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta kook veidikeseks jahtuma.

2. Vähenda ahjukuumus 180 kraadini. Sulata valge šokolaad veevannil. Sega kohupiim, kamajahu, laimikoor ja -mahl, munad, vanillsuhkur ja sulatatud šokolaad. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta ahjus 40–45 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
krissu 08.nov 2016 13:45
Olen suur kama fänn, kuid see kook väga hea ei ole, 4/10.
Karl 07.veeb 2015 17:51
Üdim kook üldse, kui sulle meeldib kohupiim ja kama, siis paremat kooki ei olegi ;) samuti kasutasin sidrunit laimi asemel. Tänud sheerimast.
Kiss 15.dets 2014 13:18
Imeline retsept , tegin Islandis eesti temaatiline õhtu ning see kook suurepäraselt sobis sinna ja meeldis külalistele. Nüüd see on üks minu lemmik retseptidest, suur aitäh jagamise eest :)
Maimu60 26.okt 2014 19:23
Panin laimi asemel sidrunit Väga hea tuli
Mimm 21.aug 2014 17:51
Proovisin teha seda kooki ja ma pean ütlema, et teist korda ma seda enam ei teeks. Kõik ained, mis siia sisse sai pandud - kama, valge šokolaad, laim, kohupiim - kõik on ju head ja maitsvad asjad, kuid kook... Kook sai tehtud täpselt retsepti järgi ja sai kuiv ja täiesti mittemidagiütlev. Kama maitse käis kõigest muust üle. Ehk kui süüa mingi kastme või moosiga, siis võib-olla... Praegusel kujul - no ise võib häda pärast süüa, aga külalistele pakkumiseks või peolauale - mitte mingil juhul.
1