Rahvusköögid  » Eesti

Kohupiima-sõstrakook mannaga

Keskmine hinne: 3.44 Allikas: Sõstratoidud salatitest magusani Autor: Lia Virkus
Lihtne ja kodune kook, mis maitseb alati kõigile. Hapukad sõstrad, punased või mustad, sobivad hästi maheda kohupiimaga.
Valmistusaeg: 40-60 min
1. Vahusta munad suhkrutega tugevaks heledaks vahuks.

2. Lisa munavahule sulatatud või, kohupiimapasta ja manna.

3. Tõsta kohupiimavaht võiga määritud 24–26 cm läbimõõduga koogivormi. Puista peale sõstrad ja suhkur.

4. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–40 minutit või kuni kook on läbi küpsenud.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 22.mai 2015 09:58
Oo, väga huvitav. Mis sellest 45 minutit vahustatud munasegust sai? Kas seda enam kasutada kuidagi ei andnud. Mul on alati jäänud tunne, et mune pole võimalik üle vahustada. Samas...tavaliselt kipumegi me võid või mune liiga vähe vahustama ja siis ei tule koogipõhjad-tainad välja. Usun, et sellepärast on sõnastus selline.
Pahane 19.mai 2015 09:45
Kuna kasutada tuleb terveid mune (mitte ainult munavalget), siis tugevat heledat vahtu pole kuidagi võimalik saada, see on eksitav lause, mille tõttu olin sunnitud esimest korda (pärast 45 minutit vahustamist) segu ära viskama. Reaalselt tuleb helekollane segu, mida saab kallata nagu kisselli ja see ongi õige (vähemalt mul tuli sellega välja).
1