Rahvusköögid  » Eesti

Ploomi-hapukoorekook

Keskmine hinne: 3.74 Allikas: Naised Autor: Angelica Udeküll
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Eralda munakollased ja -valged.

2. Vahusta munakollased 1,5 dl suhkruga.

3. Lisa hapukoor.

4. Sega jahu ja küpsetuspulber ning lisa munavahule.

5. Vahusta munavalged ülejäänud suhkruga tugevaks vahuks ja ühenda ettevaatlikult ülejäänud tainaga.

6. Vala tainas võiga määritud lahtikäivasse koogivormi.

7. Poolita ploomid ja eemalda kivid.

8. Lao ploomid tainale, lõikepind ülespoole.

9. Küpseta kooki 175kraadises ahjus u 45 minutit.

10. Serveerides puista koogile tuhksuhkrut.


HEA TEADA!
* Tainas meenutab oma maitselt biskviiti, kuid on tänu hapukoorele oluliselt tihkem ja mahlasem.

* Soovi korral võid sama retsepti alusel valmistada ka plaadikoogi, kuid siis lühenda küpsetamise aega. Siinse retsepti kogused on arvestatud 24 cm läbimõõduga vormi jaoks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 20.nov 2015 14:50
Siin retseptis on kasutatud värskeid ploome.
K 18.nov 2015 18:48
Kas kasutada ploomikompotti või värskeid ploome?
Tiina 28.aug 2014 12:07
Ülimaitsev kook!!! Tehtud ja kohe söödud!
1