Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Ploomi-täisterajahu-purukook

Eesti

Ploomi-täisterajahu-purukook

Angelica Udeküll Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard

40-60 min

Retsept
portsjonile
150 g Või
3 dl Täisterajahu
0.5 dl Täisterahelbed
1 dl Suhkur (Demerara)
1 sl Vanillsuhkur
6 tk Ploomid (suuremad)
1. Näpi kõik taina komponendid ühtlaseks puruks ja laota pool saadud purust koogivormi.

2. Poolita ploomid ja eemalda kivid.

3. Lõika ploomid veerandikeks ja laota tainale.

4. Kata ploomid teise osa tainapuruga.

5. Küpseta kooki 200kraadises ahjus u 30 minutit.



HEA TEADA!

* Ploomidega sobivad kokku nii kaer, oder kui ka rukis. Samuti võid kasutada mitmeviljahelbeid ja erinevatest viljadest jahvatatud täisterajahu.

* Kui soovid kooki lauale tõsta ühes tükis, kasuta kindlasti lahtikäivat vormi, sest tavalisest vormist kook tervena välja ei tule. 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke