Rahvusköögid  » Eesti

Kartulikeeks

Keskmine hinne: 3.69 Allikas: Kartul meie lemmik toidulaual Autor: Epp Mihkels
Kartulikeeks on mõnus ja mahlane ning taas ei pane esialgu tähelegi, et keeksi koostises on kartul. Hea pakkuda tee või kohvi kõrvale. Kui kasutad keeksi maitsestamiseks sidrunimahla, siis lisa pisut rohkem mannat, et taina konsistents ei jääks vedelaks. Ühele keeksile piisab poolest sidrunist.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Suru kartulid läbi sõela või riivi peene riiviga. Lisa munakollased, või, suhkrud, manna ja kartulitärklisega segatud küpsetuspulber ning sidrunhape ja -koor.

2. Töötle tainas ühtlaseks ja sega viimasena ettevaatlikult hulka vahustatud munavalged.

3. Määri keeksivorm võiga ja puista üle mannaga. Vala keeksitainas vormi ja silu pind ühtlaseks. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 60–65 minutit, kuni keeks on kenasti kerkinud ja puutikk jääb torkamisel kuivaks.

4. Ära ava ahjuust enne keeksi küpsemise lõpufaasi. Kui oma ahju tunned, õnnestub kindlasti. Jahuta restil ja serveeri, puistates üle tuhksuhkruga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa