Rahvusköögid  » Eesti

Suur lihapirukas

Keskmine hinne: 4.02 Allikas: Vanaemade kokaraamat Autor: Vanaemade kokaraamat
Järgnev pirukaretsept pärineb ühest väga vanast kokaraamatust. Tänapäeval võiks liha siiski hakklihamasinast läbi lasta, saab ühtlasema segu. Liha on siis eelnevalt keedetud või küpsetatud. Kogus 25 kuni 30 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Sulatada kastrulis või koos piima ja soolaga. Kallata kergelt soe vedelik kaussi, lisada pärm ja lahustada segades. Edasi lisada nii palju jahu, et sitke taina saab, ning kloppida puumõlaga, kuni tainas kausi ja mõla küljest lahti lööb.

2. Katta valge rätikuga ja lasta sooja koha peal üles kerkida.

3. Täidise tegemiseks lõikuda liha õige peeneks. Praadida kaks peenikeseks hakitud sibulat võiga kastruli sees pehmeks. Lisada jahu, koor ja liha ning maitse järgi soola ja pipart. Kuumutada segades läbi ning panna juurde veel kolm kõvaks keedetud, kooritud ja peeneks lõigatud muna. Kallata kaussi jahtuma.

4. Kerkinud tainas jagada pooleks ja rullida tükid jahusel laual neljakandiliseks. Panna ühele neist täidis, tõsta teine peale. Suruda ääred kokku ja määrida munaga.

5. Küpsetada 200kraadises ahjus 35–40 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa