Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Suur lihapirukas

Järgnev pirukaretsept pärineb ühest väga vanast kokaraamatust. Tänapäeval võiks liha siiski hakklihamasinast läbi lasta, saab ühtlasema segu. Liha on siis eelnevalt keedetud või küpsetatud. Kogus 25 kuni 30 tükki.

üle 60 min

Retsept
TAINAS
750 g Nisujahu
1.75 kl Rõõsk piim
50 g Või
50 g Pärm
Sool
TÄIDIS
500 g Supiliha, sea- või vasikapraadi
2 tk Sibul
100 g Või
1 spl Nisujahu
3 spl Rõõsk koor 35% või hapukoor
3 tk Muna
Sool
Pipar
MÄÄRIMISEKS
Muna
1. Sulatada kastrulis või koos piima ja soolaga. Kallata kergelt soe vedelik kaussi, lisada pärm ja lahustada segades. Edasi lisada nii palju jahu, et sitke taina saab, ning kloppida puumõlaga, kuni tainas kausi ja mõla küljest lahti lööb.

2. Katta valge rätikuga ja lasta sooja koha peal üles kerkida.

3. Täidise tegemiseks lõikuda liha õige peeneks. Praadida kaks peenikeseks hakitud sibulat võiga kastruli sees pehmeks. Lisada jahu, koor ja liha ning maitse järgi soola ja pipart. Kuumutada segades läbi ning panna juurde veel kolm kõvaks keedetud, kooritud ja peeneks lõigatud muna. Kallata kaussi jahtuma.

4. Kerkinud tainas jagada pooleks ja rullida tükid jahusel laual neljakandiliseks. Panna ühele neist täidis, tõsta teine peale. Suruda ääred kokku ja määrida munaga.

5. Küpsetada 200kraadises ahjus 35–40 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree