Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Apelsinimaitseline hapukoorekook

Eesti

Apelsinimaitseline hapukoorekook

Epp Mihkels Piim lauale ja kõhtu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kihiline apelsinimaitseline hapukoorekook on hea valik teelaual. Ent see sobib ka sünnipäevalauale, kui lisada kaunistuseks apelsiniviile. Kook nõuab pisut mässamist, kuid on väga maitsev.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
PÕHJAD
850 g Nisujahu
100 g Toasoe või
6 dl Suhkur
1.5 tl Küpsetuspulber
4 tk Muna
3 dl Värskelt pressitud apelsini mahl (5-6 apelsini)
KREEM
1.5 kg Hapukoor 20%
0.5 tk Värskelt pressitud apelsini koor ja mahl
3 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1. Põhjade valmistamiseks pane potti apelsinimahl ja 2 dl suhkrut. Keeda, kuni alles on umbes 2 dl siirupit. Tõsta veevannile jahtuma.

2. Vahusta munad 4 dl suhkru ja võiga. Lisa siirup ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks.

3. Määri neljandik tainast õhukese kihina ahjuplaadile, mis on kaetud küpsetuspaberiga. Küpseta 220kraadises ahjus kuni 10 minutit (koogipõhi peab jääma kuldpruun). Valmista nii veel kolm põhjakihti.

4. Lõika põhjad pooleks ja ääred ühtlaseks, lase jahtuda. Kreemi tarvis sega hapukoor suhkrutega, lisa riivitud apelsinikoor ja mahl. Määri igale põhjale veidi kreemi ja tõsta järgmine põhjakiht peale. Kata kook kreemiga.

5. Purusta äralõigatud ääred köögikombainis ja puista puru koogile. Lase külmikus maitsestuda vähemalt 4–5 tundi.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool