Rahvusköögid  » Eesti

Apelsinimaitseline hapukoorekook

Keskmine hinne: 2.77 Allikas: Piim lauale ja kõhtu Autor: Epp Mihkels
Kihiline apelsinimaitseline hapukoorekook on hea valik teelaual. Ent see sobib ka sünnipäevalauale, kui lisada kaunistuseks apelsiniviile. Kook nõuab pisut mässamist, kuid on väga maitsev.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Põhjade valmistamiseks pane potti apelsinimahl ja 2 dl suhkrut. Keeda, kuni alles on umbes 2 dl siirupit. Tõsta veevannile jahtuma.

2. Vahusta munad 4 dl suhkru ja võiga. Lisa siirup ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks.

3. Määri neljandik tainast õhukese kihina ahjuplaadile, mis on kaetud küpsetuspaberiga. Küpseta 220kraadises ahjus kuni 10 minutit (koogipõhi peab jääma kuldpruun). Valmista nii veel kolm põhjakihti.

4. Lõika põhjad pooleks ja ääred ühtlaseks, lase jahtuda. Kreemi tarvis sega hapukoor suhkrutega, lisa riivitud apelsinikoor ja mahl. Määri igale põhjale veidi kreemi ja tõsta järgmine põhjakiht peale. Kata kook kreemiga.

5. Purusta äralõigatud ääred köögikombainis ja puista puru koogile. Lase külmikus maitsestuda vähemalt 4–5 tundi.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa