Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Porgandikarask

Eesti

Porgandikarask

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju

40-60 min

Retsept
200 g Odrajahu
100 g Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
2 tk Muna
3 dl Keefir
1 spl Mesi
30 g Või
200 g Kooritud ja peeneks riivitud porgand
1 spl Köömned
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri keeksi- või muu küpsetusvorm võiga ja puista üle peotäie odrajahuga.

2. Sulata pannil või ja kuumuta riivitud porgandit keskmisel kuumusel, segades 5 minutit või kuni see on pehmenenud. Lase pisut jahtuda.

3. Klopi munad lahti, lisa sool, keefir, mesi. Sega teises nõus jahud ja küpsetuspulber ning sõelu muna-keefirisegu hulka. Lisa porgand, köömned ning sega kõik läbi.

4. Vala tainas kohe keeksivormi ja küpseta 30–40 minutit või kuni karask on pealt kuldne ja vormi küljest lahti lööb.

5. Kalla karask vormist välja ning lase enne lahtilõikamist poole tunni jagu taheneda.

Karask maitseb hea tavalise võiga, kuid proovi ka ürdivõid.
Selleks lisa pehmele võile meelepäraseid ürte (till, petersell, murulauk) ja pisut soola. Sega hoolega läbi ja vajuta küpsetuspaberi vahel poole sentimeetri paksuseks ühtlaseks kihiks. Paki kokku ja tõsta külmikusse tahenema. Tahkest massist lõika piparkoogivormidega kenad kujundid. Võid rullida pehme või ka lihtsalt küpsetuspaberisse ja pärast tahenemist sellest ühtlased seibid lõigata.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool