Rahvusköögid  » Eesti

Porgandikarask

Keskmine hinne: 3.4 Allikas: Anne ja Stiil Autor: Britt Paju
Valmistusaeg: 40-60 min
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri keeksi- või muu küpsetusvorm võiga ja puista üle peotäie odrajahuga.

2. Sulata pannil või ja kuumuta riivitud porgandit keskmisel kuumusel, segades 5 minutit või kuni see on pehmenenud. Lase pisut jahtuda.

3. Klopi munad lahti, lisa sool, keefir, mesi. Sega teises nõus jahud ja küpsetuspulber ning sõelu muna-keefirisegu hulka. Lisa porgand, köömned ning sega kõik läbi.

4. Vala tainas kohe keeksivormi ja küpseta 30–40 minutit või kuni karask on pealt kuldne ja vormi küljest lahti lööb.

5. Kalla karask vormist välja ning lase enne lahtilõikamist poole tunni jagu taheneda.

Karask maitseb hea tavalise võiga, kuid proovi ka ürdivõid.
Selleks lisa pehmele võile meelepäraseid ürte (till, petersell, murulauk) ja pisut soola. Sega hoolega läbi ja vajuta küpsetuspaberi vahel poole sentimeetri paksuseks ühtlaseks kihiks. Paki kokku ja tõsta külmikusse tahenema. Tahkest massist lõika piparkoogivormidega kenad kujundid. Võid rullida pehme või ka lihtsalt küpsetuspaberisse ja pärast tahenemist sellest ühtlased seibid lõigata.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa