Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Kodune astelpajupuding

Eesti

Kodune astelpajupuding

Ott Tomik Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Ott Toming
Mõnus talvine dessert, millega igaüks saab kindlasti hakkama.

40-60 min

Retsept
3 spl Nisujahu
130 g Suhkur
0.25 tl Sool
1 tk Vanillikaun või veidi vanillisuhkrut
2 kl Piim
Tähtaniis
40 g Või
150 g Astelpajumarjad
1 tk Munakollane
MOOS
100 g Astelpajumarjad
50 g Suhkur
1. Sega potis kuivained: jahu, suhkur, sool ja vanilliseemned.

2. Vispelda külm piim kuivainetega kokku ja lisa tähtaniis.

3. Tõsta pott tulele ning kuumuta pidevalt segades seni, kuni segu on muutunud venivaks ja paksemaks. Tõsta pott pliidilt ja lase 10 minutit jahtuda.

4. Samal ajal pressi astelpajumarjadest mahl välja. Lisa segule või ning vispelda sisse munakollane ja astelpajumahl. Vala segu vabalt valitud vormidesse ja tõsta pooleks tunniks külmkappi jahtuma.

5. Kuumuta potis ülejäänud astelpajumarjad ja suhkur magusaine lahustumise ja oranžika siirupi tekkimiseni. Marjad võiksid sealjuures enam-vähem terveks jääda, seega tasub moosi tundlikult segada.

Serveeri jahtunud pudingut koos kuuma astelpajumoosiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes