Rahvusköögid  » Eesti

Kama-jõhvika-kodujuustukook

Keskmine hinne: 3.9 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Hapukas ja lahe kodujuustutort rukkileivapõhjal, mis võiks uhkelt kaunistada vabariigi aastapäeva peolauda!
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 12 portsjonit
1. Purusta köögikombainis kuivanud leivaviilud või riivi. Kuumuta pannil võid ja suhkrut, kuni suhkur lahustub, lisa riivitud leib ja kuumuta segades läbi. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Suru ühtlaseks ja tõsta täidise valmistamise ajaks külma.

2. Püreesta jõhvikad suhkruga toormoosiks.

3. Pane želatiin 5 minutiks mahla sisse paisuma. Sulata seejärel kuumas veevannis (ära keema lase!) ja jäta jahtuma.

4. Samal ajal vahusta ühes kausis vahukoor, lisa toorjuust ja vahusta ühtlaseks. Sega toorjuustuvahu hulka toormoos, kodujuust ja kama. Sega läbi ja nirista segades juurde väheke jahtunud želatiin, kalla vaht vormi põhjale.

5. Lase külmas tarduda 4–5 tundi või kuni üle öö. Kaunista marjadega ja serveeri.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa