Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Kama-toorjuustu-küpsisekook

Eesti

Kama-toorjuustu-küpsisekook

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kama annab toorjuustu-kohupiimakoogile põneva maitse, mis sobib hästi hapuka toormoosiga. Kaunista kook marjadega – need teevad muidu lihtsa küpsisekoogi serveerimisel kauniks ja ahvatlevaks.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
330 g Vanillimaitselised küpsised
2 dl Vaarika- või mustsõstramoos
KREEM
300 g Kohupiimapasta
2 dl Rõõsk koor 35%
200 g Toorjuust
3 spl Kamajahu
1 dl Suhkur
3 tk Želatiinileht
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
KAUNISTUSEKS
Granaatõun või külmutatud vaarikad
1. Vahusta koor suhkruga, sega hulka toasoe toorjuust, kamajahu ja kohupiimapasta.

2. Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ja sulata kuumas laimimahlas. Nirista väheke jahtunud želatiin kamavahu hulka.

3. Lao 8 küpsist alusele, laota peale 1/4 toormoosist ja 1/4 kamakreemist. Taas kiht küpsiseid, moos ja kreem. Jätka sel moel, kuni saad kokku 4 küpsisekihti.

4. Kata kook pealt moosi ja kamavahuga. Tõsta järgmise päevani külma maitsestuma.

5. Kaunista granaatõunaseemnete või külmutatud vaarikatega

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke