Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Eestimeelne kama-tiramisu

Eesti

Eestimeelne kama-tiramisu

Lia Virkus Kama. Eesti rahvustoit
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kama-kohupiimakreemiga biskviitpõhjal tiramisutort maitseb hõrk ja hea. Tee tort kindlasti valmis eelmisel päeval, et see jõuaks korralikult maitsestuda. Kõige parem on tort isetehtud biskviidiga, aga kiirel puhul sobib ka poebiskviit.

üle 60 min

30 minutit + 6 tundi kuni üle öö külmas

Retsept
400 g Kohupiimapasta
1 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanillsuhkur
3 spl Kamajahu
4 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Biskviitpõhi (ümmargune)
IMMUTAMISEKS
3 spl Vana Tallinna liköör
Astelpajumarjad (vahele) soovi korral
1.5 dl Kange must kohv
PEALE
Mõru kakaopulber
Astelpajumarjad soovi korral
1. Vahusta koor. Sega hulka kohupiimapasta, suhkrud ja kama.

2. Sega külm kohv ja liköör.

3. Lõika biskviit pooleks ja tõsta alumine pool alusele. Immuta kohvi-likööriseguga ja määri peale pool kohupiimavahust.

4. Tõsta peale teine biskviidipool, immuta taas ja kata ülejäänud kohupiimavahuga. Soovi korral pane kihtide vahele ka marju.

5. Hoia torti 6 tundi kuni üle öö külmas.

6. Serveerides sõelu peale ohtralt kakaopulbrit ja kaunista soovi korral marjadega.

KOMMENTAARID

kaneelirull 11.okt 2015 18:13
Super hea ja lihtne kook! Lemmik!
suvi 27.märts 2015 13:45
väga hea kook. Lihtne teha, väga maitsev! Lemmik!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes