Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Marineeritud murulauguõienupud

Eesti

Marineeritud murulauguõienupud

Lia Virkus Kevadtoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Selle kauni hoidise tegemiseks peaks varuma õige aja, kui murulauk alles õitsema hakkab. Parimad on murulauguõied siis, kui need on veel enam-vähem nuppus. Aga ka vaevu lahti läinud õied maitsevad kerges marinaadis imehead ja kaunistavad igat rooga.

üle 60 min

1 nädal

Retsept
500 g Murulaugu noored õienupud
2 tl Peen meresool
0.5 dl Suhkur
2 tl Õunaäädikas
Vesi
1 l

1. Pane nuppudele soola ja jäta ööseks toatemperatuurile seisma. Kalla nupud ja tekkinud vedelik kaanega purki, lisa suhkur ja vett nii palju, et nupud on kaetud.

2. Maitsesta äädikaga, marinaad peaks olema hapukas. Tõsta nädalaks külma maitsestuma, maitse aeg-ajalt ja lisa vajadusel soola, suhkrut või äädikat.

3. Serveeri grillitud liha ja kala kõrvale, kasuta salatite kaunistamiseks.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool