Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Kuusevõrsenaps

Eesti

Kuusevõrsenaps

Lia Virkus Kevadtoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Noore rohelise kuusevõrsega naps jääb kaunilt heleroheline. Seda on pidulikus peolauas hea pakkuda kevadiselt värske ja maitsva aperitiivina.

üle 60 min

10 minutit + 1 nädal seismiseks

Retsept
300 g Noored kuusevõrsed
200 g Suhkur
0.75 l Viin
0.8 l
Pane võrsed, suhkur ja viin kaanega purki ja lase nädal seista. Kauem seistes tuleb napsile tugevam kuusemaitse.

HEA TEADA!
Kui soovid valmistada köhavastast tinktuuri, täida tume pudel kuusevõrsetega ja kalla peale viin. Hea on siin lausa kange, 80kraadine viin. Hoia pimedas kapis. Rahvameditsiinis on kuusevõrsed tuntud rögalahtistava
ja antibiootilise toime poolest. Kevadised kuusevõrsed toimivad virgutavalt ja tugevdavalt, kiirendavad
vereringet.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Sült

Argitoidud
Sült