Rahvusköögid  » Eesti

Kuusevõrsenaps

Keskmine hinne: 4.52 Allikas: Kevadtoidud Autor: Lia Virkus
Noore rohelise kuusevõrsega naps jääb kaunilt heleroheline. Seda on pidulikus peolauas hea pakkuda kevadiselt värske ja maitsva aperitiivina.
Valmistusaeg: üle 60 min

10 minutit + 1 nädal seismiseks

0.8 l
Pane võrsed, suhkur ja viin kaanega purki ja lase nädal seista. Kauem seistes tuleb napsile tugevam kuusemaitse.

HEA TEADA!
Kui soovid valmistada köhavastast tinktuuri, täida tume pudel kuusevõrsetega ja kalla peale viin. Hea on siin lausa kange, 80kraadine viin. Hoia pimedas kapis. Rahvameditsiinis on kuusevõrsed tuntud rögalahtistava
ja antibiootilise toime poolest. Kevadised kuusevõrsed toimivad virgutavalt ja tugevdavalt, kiirendavad
vereringet.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa