Rahvusköögid  » Eesti

Maasika-kohupiimakoogid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Suvetoidud Autor: Pille Enden
Valmista seda hõrku kooki kas muffinipanni pesades või ühes suures vormis. Kaunista maasikatega!
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 12 portsjonit
1. Purusta küpsised ja pähklid köögikombainis. Lisa suhkur ja sulatatud või, sega ühtlaseks. Suru küpsisemass pabervormidega vooderdatud muffi nipanni pesadesse või võitatud koogivormi põhja ja äärtele.

2. Eelküpseta 175kraadises ahjus 10 minutit.

3. Tükelda täidise tarvis maasikad. Vahusta munad suhkrutega, sega hulka kohupiim, sidrunimahl ja -koor. Viimaks lisa tükeldatud maasikad.

4. Jaga täidis põhjale ja küpseta veel 20–30 minutit või kuni pind on hüübinud. Kaunista poolitatud või sektoriteks lõigatud maasikatega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Koogiküpsetaja 19.juuli 2015 19:50
Küpsetasin 24 cm läbimõõduga koogivormis. Põhi tuli väga maitsev ning plaanin kindlasti kreeka pähklite ja täistera digestive küpsiste kombinatsiooni ka juustukookides! Põhja oleks võinud ehk natuke rohkem isegi olla, kuna äärtele kahjuks ei jätkunud. Täidis aga isegi 40- minutiga keskelt täiesti ära ei küpsenud, niiet soovitaksin ikkagi teha väiksemates vormides või hoida tunduvamalt kauem ahjus(veidike madalamal kuumusel) kui retseptis ette nähtud, et kõik ühtlaselt ära küpseks. Sidruni-maasikate kombinatsioon oli väga maitsev.
1