Rahvusköögid  » Eesti

Purukook punaste sõstardega

Keskmine hinne: 4.44 Allikas: Sõstratoidud Autor: Lia Virkus
Mõnusalt hapukas lihtne kook kaerase purukattega. Sobib hästi serveerida vanillikastme või -jäätisega.
Valmistusaeg: 20-40 min

15 minutit + 20 minutit ahjus

Kogus: 12 portsjonit
1. Taina tegemiseks sega kuivained ning lisa või ja muna. Suru või määri tainas väikesele (25x35 cm) ahjupannile ja laota peale sõstrad.

2. Sega kokku purukate ja pudista koogile. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Gloria Geiser 08.aug 2015 20:32
Kook on maitsev. Proovisin ise järele. Ostsin konsumist kraami ja toidukraami hind kokku oli 9.98€. Kook on väga hea, soovitan kõikidele maismokkadele. Ainukesed miinused koogil on et kook ajab pudi. Teine asi mis mulle ei meeldi on kookoshelbed, aga see on võibolla isikliku maitse asi. Kooki sobivad suurepäraselt mustsõstrad, aga oleks võinud ka olla sees maitseks ka paarteist mustikat. Ei, no, muidu oli kook siiski hea. Annan´sellele koogile suurepärase nelja! Aaa, panin katseks ka taina sisse valgeid sõstraid, aga need ei sobinud sinna, nii, et mul oli siis vaja need valged sõstrad välja koukida. Aga nagu mina ütlesin, see purukook punaste sõstardega saab tugeva nelja :)
Anna 05.aug 2015 23:54
Muutsin natuke koostisosi oma soovi kohaselt - muna jätsin panemata, või asendasin margariiniga (mitte kõige tervislikum, aga kuna kasutan margariini umbes korra aastas, siis pole viga) ja jahuks oli täistera speltajahu, punaste sõstarde asemel mustsõstrad. Ja pean nentima, väga hea kook tuli!
Margit 03.aug 2015 09:37
Supilusikatäis küpsetuspulbrit?
1