Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Köögivilja-seenesalat

Eesti

Köögivilja-seenesalat

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Köögivilju ja seeni sisaldav hoidis sobib nii praekõrvaseks kui supipõhjaks. Sobivad nii värsked kui kupatatud seened.

40-60 min

Retsept
1 kg Tomatid
1 kg Värsked kukeseened, kuuseriisikad, puravikud vms
500 g Paprika
500 g Porgand
500 g Sibul
1 tk Küüslaugupea
1 dl Rapsiõli
1 spl Suhkur
1 spl Jäme sool
5 spl Valgeveiniäädikas
2 liitrit

1. Värsked seened puhasta, tükelda ja kuumuta kuival pannil, kuni seentest eralduv vedelik aurustub. Kalla potti.

2. Lisa seemnetest puhastatud ja tükeldatud paprikad, kooritud ja viilutatud porgandid ja sibulad, tükeldatud tomatid ning hakitud küüslauk.

3. Kalla peale õli, kuumuta keemiseni, maitsesta soolasuhkruga ning hauta tasasel tulel umbes 30 minutit. Maitse ja vajadusel lisa veel soola või suhkrut.

4. Sega juurde äädikas ja tõsta pott pliidilt.

5. Jaota kuumadesse steriliseeritud purkidesse, kaaneta ja säilita jahedas.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes