Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Sinepine kurgisalat sibula ja tilliga

Eesti

Sinepine kurgisalat sibula ja tilliga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kuigi värsket kurki müüakse aasta ringi, on suvisel väikesel kurgil hoopis teine maitse. Krõmpsuvas krehvtises salatis koos tilli ja sibulaga passib see igale praele lisandiks talv läbi. Kogus 3 liitrit.

20-40 min

Retsept
1.5 kg Lühikesed kurgid
0.5 kg Sibulad
2 dl Hakitud till
LEEM
2 dl Suhkur
1 l Vesi
3 spl Äädikas 30%
2.5 spl Jäme sool
2 spl Sinepiseemned
2 spl Kange sinep
1. Haki koorega kurgid ja kooritud sibulad väikesteks kuubikuteks. Sega läbi koos hakitud tilliga ja tõsta purkidesse.

2. Mõõda leeme ained potti ja kuumuta keemiseni, vala purkidesse. Kurgikuubikud peaksid olema leemega kaetud.

3. Sule purgid ja säilita jahedas. Hoidis on tarbimiseks kõlblik nädala pärast.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 07.sept 2015 09:09
Pille Enden vastab, et see salat ei ole üle talve säilitamiseks, küll seisab see külmikus hea paar kuud.
sass 03.sept 2015 12:55
kas ilma eraldi kuumutamata säilib keldris ka pikemalt? vöi külmikus?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes