Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Sinepised köögiviljad

Eesti

Sinepised köögiviljad

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Köögiviljade valmides pane need purki, tee peale sinepine kaste ja naudi salatina või praekõrvaseks. Kogus 1 liiter.

üle 60 min

40 minutit + 4–5 tundi leos

Retsept
2 dl Jäme sool
450 g Šalottsibulad
250 g Kirsstomatid
500 g Lillkapsaõisikud
500 g Kurk
1.5 dl Õli
1 dl Õunaäädikas
0.5 dl Suhkur
1 spl Sool
1 spl Kurkum
5 spl Mahe sinep
1. Lahusta sool 4 l vees. Pane sibulad, tomatid ja lillkapsas suurde kaussi, kata soolveega. Kata kauss toidukilega ja hoia jahedas 4–5 tundi.

2. Nõruta ja pane potti, lisa kuubikuteks lõigatud kurgid. Kalla üle 2 l värske veega, kuumuta keemiseni ja keeda 10 minutit. Nõruta ja pane suurde kaussi.

3. Kuumuta õli kastrulis, lisa tasapisi äädikas, suhkur, sool, kurkum ja sinep. Klopi ühtlaseks, vala köögiviljadele ja sega läbi.

4. Pane steriliseeritud purki ja sule. Enne sööma hakkamist hoia vähemalt 5 päeva külmkapis.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool