Rahvusköögid  » Eesti

Kevadroheline kodujuustutort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Võileivatordid Autor: Tiina Lebane
Tort mõjub värske ja kergena nagu kevadki. Karulauguga koostisained nii põhjas kui ka täidises annavad tordile hea küüslaugumeki.
Valmistusaeg: üle 60 min

30 minutit + vähemalt 4 tundi külmas

12 tk

1. Purusta küpsised ja sega sulavõiga puruseks tainaks. Suru tainas 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja hoia kuni täidise valmimiseni külmas.

2. Pane želatiinilehed külma vee sisse paisuma.

3. Blanšeeri külmutatud herneid 2 minutit soolaga maitsestatud keevas vees ja tõsta nõrguma.

4. Sega suures kausis kodu- ja toorjuust, jogurt, hakitud ürdid ja herned ning maitsesta.

5. Pigista laimist mahl välja ja lisa nii palju vett, et saad 0,5 dl vedelikku. Kuumuta vedelik ja lahusta selles želatiinilehed. Vala vedel želatiin peene nirena täidise hulka.

6. Vahusta koor pehmeks vahuks ja lisa õrnalt segades täidisele. Vala täidis vormi ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarduma.

7. Enne serveerimist puista peale nii terveid kui ka sõrmede vahel purustatud roseepiprateri.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa