Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Pannipada sealiha ja ubadega

Eesti

Pannipada sealiha ja ubadega

Mari-Liis Ilover Targa kokkaja kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Kausitäis auravat sealiha-oahautist on ehtne mugavustoit, mis muudab hubaseks ka kõige kõledama ja pimedama sügis- või talveõhtu. Tavapäraste pajaroogadega võrreldes valmib see toit oluliselt kiiremini, kuna liha on ju juba küps.
Retsept
portsjonile
2 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
2 tk Porgand
400 g Purustatud tomatid
1 tl Kuivatatud tüümian
2 tk Loorberileht
2 tk Nelgitera
10 tk Musta pipra tera
2 dl Vesi
400 g Valged oad
250 g Küpsetatud sealiha
3 spl Õli
1 tl Suhkur
1 tl Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
Värske petersell
1. Haki sibul ja küüslauk, tükelda porgandid. Nõruta oad vedelikust ja loputa sõelal külma vee all. Tükelda sealiha. Kuumuta pannil 3 sl õli. Tõsta sibula-, küüslauguja porganditükid pannile. Prae madalal kuumusel, kuni sibul on läbipaistev ja kuumus kõigist juurviljadest läbi käinud. Lisa tomatikonserv, sool, suhkur, kuivatatud tüümian, loorberilehed, nelgija pipraterad.

2. Sega läbi ja kuumuta mõni minut. Vala kasutatud tomatikonservi purk pooles mahus vett täis, loksuta läbi ja vala see vesi pannile. Lisa nõrutatud oad ja tükeldatud liha. Hauta 15 minutit kaane all, kuni porgandid on pehmed. Kui tundub, et hautis on kuivavõitu, lisa veidi vett. Serveerimisel puista peale peterselli- või tüümianilehti ning jahvata musta pipart.

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana