Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Küpsisekook pähklite ja seemnetega

Eesti

Küpsisekook pähklite ja seemnetega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Rohkelt šokolaadi, kondenspiima, pähkleid, seemneid ja kuivatatud marju-puuvilju sisaldav küpsisekook on tõsiseltvõetav magusapomm.

üle 60 min

20 minutit + vähemalt 2 tundi külmkapis

Retsept
400 g Küpsised
150 g Kuivatatud kirsid ja jõhvikad
50 g Sarapuupähklid
2 dl Röstitud lina-, kanepi- ja kõrvitsaseemneid
100 g Või
100 g Mõru šokolaad
250 g Suhkruga kondenspiim
3 spl Vana Tallinna liköör
1. Esmalt purusta küpsised. Sega juurde kirsid, pähklid ja seemned. Sulata või ja šokolaad kastrulis, sega hulka kondenspiim. Lisa liköör ja sega ühtlaseks, vala küpsisesegule, sega hästi läbi.

2. Saadud mass tõsta toidukilega kaetud vormi, suru tihedalt kokku ja pane külmikusse vähemalt kaheks tunniks, võimalusel kogu ööks. Kummuta kook vormist ja lõika viiludeks.


Kogus 10 lõiku.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes