Rahvusköögid  » Eesti

Kartuli-ürdipirukad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Kuigi elame kartulivabariigis, siis kartuli maitsestamises ei ole me siin paraku liiga suurt loovust üles näidanud. Peamiselt figureerivad till ja roheline sibul. Seega oleks aeg see viga parandada. Üks viimase aja suuremaid maitseüllatajaid on olnud värske koriandri ja kartuli sobivus. Leidsin selle idee afgaanide köögist, hiljem avastasin, et ka Vene köögis segatakse kartulile seltsiliseks koriandrit. Tekib veidi ootamatu, ent nauditav maitseduo. Kartulirahvas, nagu me oleme, peaks kohe kindlasti avardama oma lemmikmugula kasutusvõimalusi ning ka teisi maitseürte proovima.
1. Taina valmistamiseks sega kausis jahu ja sool. Lisa õli ja sõtku kokku. Vala vähehaaval juurde soe vesi, kogust reguleeri selle järgi, et jääks tihke elastne tainapall, mida on hiljem võimalik rullida. Kuna jahud on erinevad, tuleb vedelikukogus iga kord parajaks timmida. Veerata tainapall ja pane see vähemalt pooleks tunniks külma.
2. Täidise jaoks keeda kartulid, koori ja purusta kahvliga. Lisa peeneks hakitud koriander ja roheline sibul. Maitsesta oliiviõli, soola ja pipraga.
3. Rulli tainas õhukeseks ja lõika 10 cm läbimõõduga ringid. Aseta keskele korralik teelusikatäis täidist ning suru tainas äärtest hoolikalt kinni. Võid pirukaääred kinni vajutada ka kahvliotsaga. Tõsta ahjuplaadile, määri pealt munaga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 180–200-kraadises ahjus 10–15 minutit, kuni pirukad on pealt kuldpruunid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kaili 07.okt 2010 19:11
tegin neid samuti , maitsestasin küll teisiti kuid laupäeva hommikusööögiks on päris head, aga rohkem neid tegema ei kipu
qm8 01.okt 2010 18:59
Ylihead (Y) edaspidi minu lemmikud iga peolaual ja muidu ka :)
Hindaja 19.juuli 2010 08:55
ei super
Ädu 18.juuni 2010 11:20
hinne ka!
Ädu 18.juuni 2010 11:19
Super pirukad- kõik sõid ja kiitsid, lisasin kartulimassile riivjuustu ja oli super!
kiss kuss 17.juuni 2010 20:00
ma tegin topelt kogusega ja tuli vist 14tk või 16tk täpselt ei mäleta, maitse oli väga hea!
AgaateNetta 14.juuni 2010 11:05
Ei tea, palju sellest kogusest pirukaid tuleb?
Hindaja 13.juuni 2010 20:43
see on väga hea pirukas
miiia 11.juuni 2010 00:45
Tundub huvitav. Peab proovima :)
1