Rahvusköögid  » Eesti

Kräsupeakook

Keskmine hinne: 3.26 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Maitsev küpsetis.
Sega munad, suhkur, jahu, sooda ja hapukoor omavahel. Jaota tainas kahte kaussi ning lisa ühele tainaportsule kakaopulber. Vala pruun tainas võiga määritud lahtikäivasse rõngasvormi. Vala hele tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta mõlemat koogipõhja 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni koogi sisse torgatud puutikk puhtaks jääb. Kui koogipõhjad on küpsenud, siis lõika hele põhi kuubikuteks ja tume põhi kaheks kihiks. Sega heledad koogikuubikud hapukoorega. Aseta alumine tume koogipõhi vormi, määri sellele hapukoort ja kata 1/2 tordikuubiku-hapukoore seguga. Kata teise koogipõhjaga ja peale ülejäänud tordikuubiku-hapukoore segu. Glasuuri valmistamiseks sulata potis või, sega juurde piim, kakaopulber ja suhkur. Sega ühtlaseks ja lase veidi jahtuda. Nirista glasuur tordile. Enne serveerimist lase koogil umbes 12 tundi külmkapis seista. Serveerimiseks eemalda rõngasvormi servad ja libista kook tordialusele.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ann 21.okt 2014 17:00
Kook on väga maitsev, aga enne shokolaadi peale niristamist lisasin kaunistuseks kirsikompotist kirsse, hulga mahlasem sai. Kellele muidugi kirsid maitsevad :).
six 16.juuni 2014 23:58
kas keegi on proovinud kakao asemel tumedat shokolaadi taignasse lisada? ma tegin eelmine kord kakaopõhja asemel brownie põhja ja ei jäänud hea, brownie läks külmkapis seistes liiga kõvaks ja üldse sai liiga rammus. seekord tahaks proovida lihtsalt natuke shokolaadi taignasse lisada kakao asemel. eks paistab, mis välja tuleb. loodan, et shokolaad teisi koostisosi balansist välja ei vii :)
Ants 07.juuni 2014 23:17
Loodan, et tuleb välja- just lõpetasin ja panin kylma...kaalul on minu poja homme aset leidev 1. synnipäev.
nämm 12.apr 2014 19:10
nii maitsev kook super hea
carmen 12.apr 2014 19:04
maitsev
Tegin ka 05.juuli 2013 10:09
Hapukoort on ilmselgelt vähe, panin 1,5kg ja oleks võinud veel rohkem olla, kuivavõitu jäi. Kunagi tegin nö oma retsepti järgi, mis nõuab rohkem aega, see tundus lihtsam, katsetasi. Tulemus - kuiv, kahjuks.
zipi14 13.okt 2012 10:15
Kas hapukoorele ei lisata mitte kondentspiima suhkru asemel?Oleks mõnus mekk...muidu üks lemmikuid kooke.
Alina 03.okt 2012 16:15
Muidu väga hea kook , ainult ,et ma paneksin ka hapukoore segu sisse suhkurt ja vniljesuhkurt juurde ... siis on palju parem ! Soovitan :)
Liisu 05.sept 2012 22:16
Tõesti super! Kuid täidises kasutasin maasika jogurtit (oleks pidanud terve liitri ära kasutama) ning põhja immutasin maasika moosi vedelikuga ja vahele lisasin banaane, peale sulatatud piimashokolaadi. Peab olema tugeva iseloomuga, et see 12 tundi külmkapis hoidmist ära kannatada, kuid tulemus on seda väärt ;)
olen kes olen 15.juuli 2012 12:00
:Y:Y:Y:Y
Hindaja 10.mai 2012 17:25
Väga hea kook tuli :Y :Y :Y ! !
Hindaja 07.jaan 2012 22:59
Samuti kui Evelin olen ka mina pannud täidisele hapukoorele lisaks keefiri ning natuke maitseks seganud juurde vanillisuhkrut. Saab mahlasem ja imbub paremini läbi. Aga kook on täielik klassika :) Ja alati kindla peale minek :H
kräsupeakook 30.nov 2011 12:53
Ma ei uskund, et nii hea kook tuleb niiiiiiiiiiiii lihtne te-
ha:Y:);):R:D:S:P:H:H:T:H!
kertu 25.nov 2011 15:55
imeli-
ne:):):(;):D:S:P:T!:O:Y:N:A
irens 04.nov 2011 20:09
kerge teha ja ei ole võimalust metsa panna.........aga hapukoort varuge rohkem
evelin 26.sept 2011 10:11
vedela möksi jaoks soovitan keefirit ka ;)
liflifka 17.juuli 2011 19:47
näm-näm:)
siki 07.juuni 2011 14:34
Mina rõngasvormi selle koogi puhul ei kasuta, vaid mõlemad põhjad teen plaadi peal, kook tuleb suurem ja mugavam süüa, kui nii kõrge pole:) Väga maitsev!
liflifka 04.juuni 2011 07:22
Mul kook hetkel seisab külmikus, eile õhtul tegin. Hapukoort tuli kõvasti puudu, kuna juba arvasin, et nii võib minna, siis tõin varakult kappi tagavaraks ühe polle kilose paki. Kuid selgus, et veelgi oleks vaja. Mina olen muidugi suur hapukoore fänn - eriti kräsupeakoki süües.
Kirke 08.mai 2011 11:14
Väga lihtne valmistada ja maitseb hästi :Y.
kelluke 01.mai 2011 19:34
mhh,mmmmm..... nii mõnus.. täitsa maitseb!:D mnjämm
Anonymus 21.apr 2011 07:27
Väga hea:)
Dy 30.dets 2010 17:13
Teen ka pealmise osa kuubikutest, ka hapukoort lisan veidi rohkem ning vahele panen mandariine. Väga maitsev. :)
Trints 15.nov 2010 10:44
See on tõesti hea kook , mina teen ka selle pealmise osa kuubikutest , aga teen hoopis pruunist põhjast needd kuubikud. ja sinna hapukoorega panen ka maasikaid, mis teeb selle väga maitsvaks.
anonüümne 12.nov 2010 16:10
Kui pole rõngasvormi.... kas siis mingi teise vormiga saab kaa??