Rahvusköögid  » Eesti

Mannavaht jõhvikamahlast

Keskmine hinne: 3.22 Allikas: 100 rooga
Laste lemmikuks on alati olnud mannavaht, mis maitseb eriti hästi, kui valmistad selle värsketest marjadest pressitud mahlast.
Kogus: 3 portsjonit
Kuumuta vesi, mahl ja suhkur keemiseni. Nõrista keevasse vedelikku manna. Keeda pidevalt segades 4-5 minutit, lase veidi jahtuda ning mikserda vahuks. Serveeri külma piimaga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
murka 29.aug 2015 15:19
Parim yessas kui hea
marita 04.veeb 2014 18:54
kogused on õiged, oleneb kes kui palju korraga sööb muidugi, aa kogus kuuele sain ma terve potitäie ja neli inimest kolm korda maiustada :)
Kaja 11.sept 2013 18:07
Tegin kogustega mis vastasid viiele portsjonile, aga tegelikult jätkus vaid kolmele ja need ka väikesed portsud. Olen pettunud...
Maarja 30.jaan 2013 17:42
Väga hea tuli. Päris hea kogus, vähemalt 5 portsionit sain. :)
Katri 14.okt 2012 13:13
Teate, olen näinud, et mannavaht tehakse, ei vahustata kohe, pannakse hoopis külmkappi jahtuma ja vahustatakse järgmisel päeval...
kaaren 14.sept 2012 22:17
Mannavaht läheb mõrudaks kui suhkrut on liiga vähe- ütles ema kui seda 80?datel tegema õppisin. Nii ongi, et mahla hapusus ja manna vahustades kuidagi koos mõrudaks kipuvad minema. Jõhvikamahl ei ole sama kangusega(teed ise või ostad, näiteks), kangemale mahlale on rohkem suhkrut tarvis kui retseptis kirjas.
Mann 03.aug 2012 14:09
Minul tuli ka mõrkjas aga see tähendab minu jaoks ainult seda, et tegin kõik õigesti, kuna väiksena tegi minu vanaema koguaeg mannavahtu, mis oli mõrkjas, kuid piimaga väga hea:)
merx 16.mai 2012 13:34
kui liigalt vanilje suhkrut panna läheb ka vaht liiga kibedaks. ärge vaniljesuhkruga liialdage;)
Sander 01.mai 2012 23:33
:A Tegime mustikatest. Väga nämma oli :D:);):D
Nathel 26.märts 2012 17:17
Mina lisasin 0,5dl jõhvika siirupit ja 0,5dl vett ja siis pärast 4dl vett lisaks ..suhkurt panin ka maitse järgi lõpus juurde..aga kokkuvõtteks tuli mega hea mannavaht mis ka väikeste inglikeste tuju tõstis:) Äitähh Retsepti eest!
Liisi 14.märts 2012 22:58
Mina tehin rabarberimahlaga, tuli väga hea. Ainult et vedelikku peaks selle manna koguse kohta kindlasti rohkem olema, paks jäi. Kogus on, nagu üks eelkõnelejagi ütles, pigem 2 inimesele.
kiti 28.nov 2011 12:45
väga hea magustoit ja veel parem saab, kui mannavahule lisaks vahukoort sisse segada ;)
Külaline 25.nov 2011 06:47
@agnes: Mis sa muidu ise pakuksid vastuseks? Et enne mikseri leiutamist keegi ei vahustanudki kunagi midagi ja mannavahtu hakati tegema alles siis, kui mikserid poodi müügile tulid? :D
lehmiine 22.nov 2011 20:59
Selles retseptis antud kogusest saab küll ainult 2 inimest söönuks. Muidu väga hea. Tegin värskete jõhvikatega, jäi mõru küll, aga piimaga süües ei häiri. Mannat panen veidi rohkem.
agnes 21.nov 2011 14:38
aga kui mul pole mikserid kas kuitaki ilma selleda saab ka teha w
liisu 16.mai 2011 18:48
kui mõru jääb, siis ma panen vahule suhkrut peale. kohe on palju parem. =)
eds 07.okt 2010 15:04
väga hästi sobib mustasõstra mahl
NAAJ 22.aug 2010 21:45
Ploomimahl ei anna head ja värsket maitset mannavahule. Värv ka imelik.
mm 22.aug 2010 16:51
Kas ploomimahl ka sobib?
nana 22.apr 2010 20:49
Proovisin ka ära. Esimest korda tegin ise mannavahtu:) Kasutasin külmutatud jõhvikaid ja punaseid sõstraid, natuke lisasin ka kirsikompoti vedelikku. Puhta kodunemaine magustoit sai! Aga kogused olid suuremad ja neid lisain tunde järgi. Surakas, nagu ema armastab öelda:)
Ma 07.märts 2010 19:22
Kui tavaliselt teen moosipurkide lõppudest kisselli, siis seekord panin tärklise asemel mannat ja tuli superhea mannavaht:P Vedeliku tegin siis järgmistest kodukootud moosipurkide lõppudest: mustsõstra, vaarika ja punasõstra moos ning kirsikompoti vedeliku natuke. Vett panin nii palju juurde, et tekkis kangem, pigem vist lausa vängem "morss" - mannat pannes maitse "lahjeneb" ning mannavahtu piimaga süües on mekk nagunii mahedam.
ML 23.veeb 2010 18:24
siirup on väga kunstlik... Minu ema kasutab alati jõhvika kannujooki:)
kristi 29.jaan 2010 18:47
päris mõrkjas maitse jäi juurde jah, aga piimaga väga hea
annikaok 27.nov 2009 18:28
Minul jäi ka mõrkjas maitse juurde. Ise arvan, et mahla pärast, kasutasin Gutta jõrvikajooki. Muidu tuli täitsa ok välja.
jessu 30.sept 2009 09:45
soovitan soojalt siirupit
12