Rahvusköögid  » Eesti

Rabarberi-hapukoorekook

Keskmine hinne: 3.25 Allikas: Pereköök
Kevadistest rabarberitest küpsetatud kook maitseb imeliselt. Serveeri kooki leigena tee või kohvi kõrvale.
Sega pehme või suhkruga, lisa muna ja küpsetuspulbri-jahusegu. Suru tainas võiga määritud 24–26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Tükelda rabarberivarred, sega suhkruga ja laota tainale. Sega munad 4 sl suhkruga. Lisa hapukoor ja kaneel, sega korralikult läbi ning vala rabarberitele. Küpseta 200° juures 30–35 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kailip 29.mai 2014 11:41
Meie pere lemmik rabarberi kook ja lihtne teha ka
Chrisse123 06.juuni 2012 12:26
Panin katte ja täidise poest ostetud muretaignale. Taignategemise mure jäi ära :P Mees ütles, et see nüüd tema lemmik kook :)
Kiisu 02.juuni 2012 09:52
Siis peaks ilmselt madalama temperatuuriga küpsetama. Mina tavaliselt küpsetan 180 c juures ja pisut kauem, siis jõuab läbi küpseda.
soolaja 01.juuni 2012 20:31
miks mul selle koogi keskosa alati vedelaks ja rabarberitükid kõvaks jäävad, kui ma küpsetan 200 kraadi juures 35 minutit? kas ma peaks alandama temperatuuri või hoidma ahjus kauem? mitte ei saa aru. sõbranna teeb sama kooki ja see on oivaline, aga enda kook ei tule üldse sama. kusjuures ahi on mul tavaliselt üsna äkiline ning enamik asju küpseb valmis varem, kui tavaliselt retseptides kirjas on.
uffa 01.juuni 2012 12:25
eks see on lihtsalt üks variant sadade hapukoorekattega kookide hulgast, aga no nendega on lihtsalt nii, et ükskõik, mis alla paned, hää on ikka!:D panin ka punaseid sõstraid ja peale kookoshelbeid - mees, kes muidu kooki ei söö, tellis kohe uue:P kiidan!
Eneli 13.mai 2012 14:00
Minu vaieldamatult lemmik rabarberikookide hulgast!
siiri 31.mai 2011 15:35
Väga hea ja lihtne kook. Lisasin täidisesse ka supilusika täie tärklist, siis ei jää nii vesine nagu vahest võib juhtud.
Murjaa 18.mai 2011 22:12
Kerge teha, pole väga magus, sellepärast mulle meeldiski! :)
Kätu Pätu 14.juuni 2009 21:58
:P jeee.... meie tegime kaaa....:D mega lahe ... ;)lihtne, mugav ja äääääretult maitsev :Y Mina panin sinna täidise hulka veel kakaod ja vaniljesuhkurt(nende segu oli kokku 1dl) ja siis kaneeli panin 1tl rohkem :) Ja rabarberid segasin ka läbi 1dl suhkruga :) äärmiselt mõnus tuli :) SOOVITAN SOOJALT.... meil sai see kook nelkja peale otsa vähem kui poole tunniga... :A :Y
xKaisux 11.juuni 2009 09:50
Suve lemmik:) Puistasin tainale Vilma "Juubeli" tordipulbrit pool pakki ja asendasin hapukoore jogurtiga. Sain paksema põhjaga ja magusama variandiga koogi...Nüüd saan ühest retseptist kaks head kooki vaheldumisi küpsetada:)
Moskamia 29.mai 2009 23:06
Väga maitsev! Teen seda alati, kui vaja kiiret kooki, mis alati õnnestuks. Külalised ja ka enda pere alati kiidavad.
Krissukas88 26.mai 2009 16:35
Täitsa söödav, nats liiga hapu. Olen nõus eelkõnelejaga, et paneks rabarberitele suhkrut rohkem kui retseptis ette antud. Samas serveerituna jäätisega oli hea. Minu meelest kohvi kõrvale see kook küll ei sobi.
soolapähkel 21.mai 2009 18:37
Teen seda kooki tihti. Ainult suhkrut panen 1 spl. rohkem rabarberitele. Kui pole rabarberite aeg, panen yksköik missuguseid marju ja kook on alati hea. Lihtne kook ja meie pere lemmik. Kui kook soe, siis paneme juurde veel jäätist.:A:P
koplime 03.mai 2009 20:55
Tõepoolest väga maitsev, aga mul jäi rabarbereid pisut puudu ja asendasin need külmutatud mustsõstardega ja nii oli see kook veelgi maitsvam!
liive 19.okt 2008 19:56
Super hea kook ,ka ämma lemmik kook...
Atsinna 15.juuli 2008 09:51
Selle retsepti juures oleks siis täidiseks rabarber ja katteks munasegu, mis peale käib. Tegin ära, rabarberi panin pooleks maasikatega ja suhkrut täidisele rabarberi-maasikate hulka tunduvalt rohkem, kui kirjas. No, ja rabarberikooke ja magustoite võiks ikka alati soovitada piima või jäätisega, mitte kohvi-teega.
krõllikas 08.juuli 2008 14:34
Ups , unustasin hinde panemata. Aga palun, siin see on.
krõllikas 08.juuli 2008 14:33
Olen ka seda kooki teinud. Mitu mitu korda. Ja rabarberitele lisasin veel maasikaid. Jälle midagi teistmoodi ja huvitavat. Proovisin pealmiseks kihiks hapukoore segu asemele rullbiskviidi taigna panna ja on ka väga hea tulemas. Kes soovib , see proovib. Head isu!
Kerli 08.juuli 2008 12:12
Mina panin veel kohupiima ja väga maitsev sai!
kelli 01.juuli 2008 18:35
super mõnus kook!
pensionär 27.juuni 2008 18:42
Seda kooki tahan kindlasti proovida, rabarberid kasvavad aias, peab kasutama!
liina666 18.juuni 2008 20:15
mulle väga meeldis!tänud hea retsepti eest!
lota 13.juuni 2008 22:31
väga väga hea
katrin775 12.juuni 2008 17:35
Tegin ka seda ja hakkan kohe kohe veel tegema. :) Väga hea!
(nimetu) 09.juuni 2008 22:15
mmm supper hea kook.. kookoshelbeid veel peale ja muah :D
12