Rahvusköögid  » Eesti

Sõstra-küpsisekook ehk Kirju Koer sõstardega

Keskmine hinne: 3.23 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Üsna vähemagusa koogi muudavad erksaks ja rõõmsaks punased sõstrad. Soovi korral võid loomulikult kasutada ka teisi marju, muu hulgas musti sõstraid.
Valmistusaeg: kuni 20 min

+ 5 tundi kuni 1 öö külmkapis

Kogus: 8 portsjonit
Pudista küpsised kaussi, lisa kakaopulber ja murendatud halvaa. Sulata või, lisa fariinsuhkur ja kohupiimapasta ning sega ühtlaseks. Kalla küpsistele ja sega taas. Lisa punased sõstrad ning sega õrnalt läbi. Vala mass küpsetuspaberile, moodusta sellest piklik vorst ja vormi tihedaks rulliks. Hoia külmkapis vähemalt 5 tundi, ent soovitatavalt üle öö. Lõika 3 cm paksusteks viiludeks. Soovi korral kaunista pealt marjadega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marge 22.aug 2013 21:22
Tegin biskviidijäägiga, ilma halvaata, e. kondenspiimaga, ja väga hea sai. Lihtne, kiire maius.
Ülle 08.veeb 2013 09:26
Proovisin siis ka seda kooki sõstardega ja tegin täpselt retsepti järgi, ei muutnud midagi ja kook tuli imehhea. Mul ei olnud ainult tumedat kakaod ja tegin tavalise joogikakao pulbrist. Kook jäi heledam, aga maitset see ei mõjutanud. Kuna tegin kooki veebruaris, siis ostsin sügavkülmutatud punaseid sõstraid ja ka see on tõsi, et seistes läheb kook aina paremaks. Tundsin veidi puudust pähklitest, mis käivad tavalise "kirju koera" sisse, aga see oleks siis ju teine kook. Soovitan soojalt seda kooki proovida!!!
Clicky 16.aug 2011 19:34
Väga mõnus kook, mis seistes järjest paremaks läheb. Aga sõstraid panen järgminekord küll julgelt poole rohkem, muidu jääb natuke liiga magus :)
hELEN 11.juuli 2011 17:32
aga kas halvaata ei saa teha?
Hindaja 29.jaan 2011 09:37
supper mupper kook peole
Hindaja 29.jaan 2011 09:36
väga hea kook on
ahava 09.märts 2009 18:47
mina soovitan omalt poolt kasutada selliste kookide vormimiseks silikoonist keeksivormi - ei ole vaja vaeva näha rulli moodustamisega, ei raiska paberit ega kilet :)
Margot 07.märts 2009 18:02
Mulle see väga maitses, ülihea, üks lemmikumaid
pärlikee 03.nov 2008 17:34
väga hea mõte ka marjadega proovida... kunagi sai lisatud mandariini viilusid ja mõnusasti mahlakas suutäis tuli kokku...
ingel 26.aug 2008 12:49
Proovisin siis ka selle koogi ära, kohupiima asendasin hapukoorega ning marjadena kasutasin musikaid ja pohli. Suurepärane maius!
lookas 15.aug 2008 14:13
Kutsus katsetama! Kuna kodus sõstraid parasjagu ei leidunud, siis läksid kirsid käiku. Kohupiimapasta asemel ricotta ning halvaa oli capuccinomaitseline, nii nad siis kokku koogiks saidki - mõnus amps ja pole kuumaga vaja ahju ääres kükitada!
shiltsa 15.aug 2008 10:30
Ma kasutasin ikka päris kaeraküpsiseid, millel paki peal kirjas oli, et need on kaeraküpsised. Need Poesia omad, mida Säästust ja Rimist leiab.
NurrMarta 14.aug 2008 20:52
shiltsa, kas Sa pead kaeraküpsiste all silmas Digestive küpsiseid? Lihtsalt üritan täpsustada :) kuna enamasti neid kaeraküpsisteks peetakse, kuigi valmistatud täisteranisujahus-
t. Päris kaeraküpsised müüakse poes ehkmingeid Eesti kohaliku väiketootja omi ja need on oluliselt teistsuguse struktuuriga.
shiltsa 14.aug 2008 20:02
Kasutasin kaeraküpsiseid ja kuna unustasin kohupiimapastat osta, siis asendasin selle jogurtiga. Maitse oli ülimalt hea, aga ei tahtnud eriti koos püsida... Seda arvatavasti joogijogurti tõttu...
Atsinna 12.aug 2008 10:23
Tegin ära, mõnus ja uudse maitsega kook, mida tekitasid marjad ja halvaa. 3 dl punaste sõstarde asemel 1 dl punaseid, 1 dl musti ja 1 dl valgeid sõstraid. Kasutasin magusamaid Selga küpsiseid, kuna selle retsepti eel kuulutati , et üsna vähemagus kook tuleb.
1