Rahvusköögid  » Eesti

Männiriisika-sibulahoidis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Männiriisikad on eriti sobivad just igasuguste hoidiste valmistamiseks. Sellisest hoidisest võid valmistada nii salateid kui ka pakkuda seda lihtsalt lisandiks. Võid kasutada ka teisi riisikaid.
Valmistusaeg: 40-60 min

valmistamisaeg 40 minutit

Kogus: 1 portsjon
Kupata seeni 10–15 minutit. Kui sa pole neid eelnevalt leotanud, siis pikenda kupatamisaega. Jahuta ja haki peeneks. Haki sibulad. Mõõda potti vesi, äädikas, suhkur, sool ja pipar ning lase leem keema. Lisa leemele hakitud seened ja sibulad ning keeda 3–4 minutit. Tõsta segu kuumadesse purkidesse. 

Kogustest valmib 0,75 liitrit hoidist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
edka 15.aug 2011 14:54
Ei usu, et liiga magus, sest männiriisikad on kibedamad kui teised riisikad. Männiriisikatel teen alati veidi magusa marinaaadi kui teistele seentele. Alati võib ju äädikat juurde panna. Mina leotan männiriisikaid paaris külmas vees, siis keedan ka ca tund ja siis leotan veel külmas vees .
Ciizu 14.sept 2010 12:06
Kas purki tuleb panna koos vedelikuga?
Helme 09.sept 2010 15:10
Aga kas see ikka jääb magus, kui arvestada et sees on ka tublisti sibulat ja küüslauku. Sai ka selle retsepti järgi ühe purgi jagu neid hiljuti tehtud ja maitsnud veel pole. Loodan, et said head.
saamatu321 07.sept 2010 14:51
minul peavad ka seened olema magushapud.
Hindaja 07.sept 2010 09:54
pepzi, see on maitseasi. :) Mina teen näiteks rohkema suhkruga seeni, sest meie perele maitseb.
pepzi 07.sept 2010 01:35
jube magus tuli. millise supi või salati sees nii magusat kasutada saab? panin veel lõpus soola ja äädikat juurde, et magusust leevendada. vb peab olema 0,75 spl suhkrut.
1