Rahvusköögid  » Eesti

Marineeritud männiriisikad

Keskmine hinne: 3.14 Allikas: 100 rooga
Üks lihtne seenemarinaad, kus kõik vajalik sees.
Kogus: 1 portsjon
Leota männiriisikaid ööpäev külmas vees. Seejärel kupata 10 minutit, nõruta ja loputa külma veega. Valmista marinaad: lase vesi keema, lisa sool, suhkur ja vürtsid. Lisa ka viilutatud porgandid ning keeda, kuni need on poolpehmed (ligi 5 minutit). Pane juurde äädikas ja ratasteks lõigatud sibul, keeda 2–3 minutit. Vala seened marinaadi ning keeda 5 minutit. Seejärel tõsta seened koos köögiviljade ja vedelikuga steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
merilin 03.sept 2012 21:06
poole vähem soola ja vähem ka äädikat, siis tulevad ok. 1sel korral tegin retsepti järgi ja siis oli väkk, aga teine kord tulid palju paremad , kui koguseid vähendasin.
Eila 08.sept 2011 12:30
Panin 1 liitri vee kohta 2 spl soola. Ning 3 liitri vee kohta 7 spl äädikat. Nii tuli väga hea.
ht 05.sept 2011 19:58
Ka minu jaoks tulid seened liiga soolased :S järgmine kord kindlasti vähem soola.
edka 31.aug 2011 21:54
keedan kauem
edka 31.aug 2011 21:53
mina panen 1 lt vee kohta kuskil 1 spl soola ja kuna männiriisikas on üsnagi mõru seen, siis kindlasti kauem kauem ja peale kupatamist veel leotan mitmes külmas vees.
margharet5 14.juuli 2011 10:54
Soola on tõesti natuke palju. Tegin ka täpselt retsepti järgi ja tulid väga-väga soolased. Iseenesest on marinaad väga hea, aga soola panen järgmine kord täpselt poole vähem.
Tarmo 03.okt 2010 19:57
Kas 4 spl soola 1 l vee kohta ei tundu nagu palju olevat? Sai ise rumala peaga selle retsepti järgi tehtud. Seened tulid jube soolased! Äkki peaks ikka teelusika järgi tegema?
..... 17.sept 2010 09:37
nii head
1