Rahvusköögid  » Eesti

Krõmpsud marineeritud kurgid

Keskmine hinne: 2.8 Allikas: 100 rooga
Vali marineerimiseks väiksed krõmpsud kurgid, need jäävad hoidise sees mõnusalt karged.
Kogus: 1 portsjon
Pane purkide põhja mustasõstralehti, tilli, tükeldatud mädarõigast ja küüslauku. Täida purgid tervenisti kurkidega, pannes ka nende vahele ja peale mustasõstralehti, tilliõisikuid, küüslauku ning mädarõigast. Keeda valmis marinaad ja vala kuumalt kurkidele. Pane plekk-kaaned lahtiselt purkide peale ning kuumuta purke suures potis vees 15–20 minutit, kuni kurgid muutuvad heledamaks. Keera kaaned kinni ja lase purkidel kummuli jahtuda. Kogustest valmib 4 liitrit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
nipitiri 12.sept 2014 21:10
Võtan sõnad tagasi ! Ei ole soolased. Maitsevad väga hästi! Ju siis proovisin liiga vara ja ei lasknud neil maitsestuda. Ja ei ole nad krimpsus ega seest tyhjad. Kindlasti teen järgmine kord veel selle retsepti järgi! Super head!
Siiri Kirikal 03.aug 2014 19:13
Soovitaks seda retsepti: http://toidutare.ee/-
hoidised/marinaadi-
d_ja_mait-
se%C3%A4%C3%A4dika-
d/F28D/#Küüslauguga
marineeritud kurgid Et kurgid krimpsu ei tõmbaks, tuleks neid enne lasta külmas vees 10-12 tundi seista.
nipitiri 03.aug 2014 14:51
Jube soolased kurgid. Paneks soola 3 korda vähem. Ja tõmbusid kuidagi imelikult kortsu ka. Enam kunagi selliseid ei tee.
kats 21.sept 2012 21:03
Mina purkide kuumutamisega ei mässa. Kuumutan kurke ilma äädikata marinaadis, kuna värvi muudavad, siis topin purkidesse. Marinaadi lasen uuesti keema ja lisan äädika ning kallan peale. Kaaned kinni ja mmmm...
Bella Donna 06.sept 2011 23:29
:APanen marinaadi sisse terapipart,vürtsi ja nelki,loorberit ka muidugi ja keetmise lõpus noaotsga kaneeli(õige pisut) ja purki ka sinepiseemneid.Vahel olen pannud ka mõne kirsi ja vaarikalehe. Etteval-
mistatud kurkidele valan peale tulise vee,kuumad kurgid topin kuumadesse purkidesse koos lehtede,küüslaaugu,-
mädarõika ja sinepiseemnetegaNo tilli ka muidugi,siis keev marinaad peale,purgid kinni ja teki alla! :A
La 26.aug 2011 20:39
Millal siis sööma neid võib hakata? kas peale 24h "teki all" hoidmist?
kessuke 26.aug 2011 16:26
Väga head krõmpsud kurgid tulid. Peab see aasta veel tegema pooled juba otsas:D
kessa 16.aug 2011 19:44
olen nõus aggyga, ei mingit kuumutamist,lihtsalt kaks korda vedeliku keetmine, mina panen lusikas äädikat enne kaanetamist, ja imelised, krõmpsud kurgid, ka see on õige, et väga aeglaselt peavad maha jahtuma, nii et ööpäevaks sooja kasuka alla :)
kaablikas 09.aug 2011 19:13
Võin julgelt öelda, et see on kõige lollikindlam ja ka parem kurkide marineerimise retsept, mille olen enda jaoks avastanud. Mina lisasin mingit poes saadaolevat maitseainesegu (läti oma vist) ühe lusikatäie igasse purki. Väga-väga head said tõesti! Ja kuumutamise osas olen ka sama meetodit kasutanud, mida nipi. Olen oma 10 aastat igal suvel kurke marineerinud ja see retsept on kindlalt parim, mida proovinud.
Kiisu 29.juuli 2011 13:40
Kõik muu sama, ainult lisan vürtsi, mitte pipart. Umbes 5-7 tera purgile. Kurgid tulevad suurepärased ja kuumutatud kurgid ei lähe kunagi halvaks olenemata hoiuruumidest.
soul 28.juuli 2011 14:17
Olen ka nii teinud nagu nipi kirjutas, lihtne ja ei ole vaja purkide kuumutamisega mässata.
hilt 11.sept 2010 00:47
Noorkuu esimesel nädalal tehtud kurgid tulevad hästi krõmpsud,
Kohvihoolik 26.aug 2010 14:27
Mina lisasin igasse purki ka paar tera pipart ja sinepiseemneid. Kokku tulevad tõeliselt head ja krõmpsud kurgid!
mann 11.aug 2010 14:39
Olen teinud umbes samas vahekorras suhkur, sool ja äädikas. Olen veel ka loorberit ja terapipart marinaadi lisanud. Kuumutanud olen praeahjus, siis ei ole sellist auru üleval nagu potis kuumutamisel. Pnanen kurki jm retseptis toodu purkidesse ladunud, tõstan purgid ppaeahju plaadile, valan peale marinaadi, asetan kaaned lahtiselt peale ja lükkan plaadi purkidega ahju. Praeahjus kuumusel ca 120 C, kuni kurk juba heledamaks muutub ja siis kaaned peale ja ahjuplaadilt maha. Väga head ja krõmpsud ja seisavad hästi. Panen alati mädarõigast ja võin öelda, et see ei tee kurki pehmeks.
dj 06.aug 2010 23:24
äggeee:A mamps hakkas seda sööki nüüüd tegema ,öösseel!meil siin kurgid nii ülearused ,et täitsa lõpp. aga arvan, et ta saab selle kiiresti valmis muidu ei saa keegi siin majas magama minn aga igatahes ääägggeee!:D:D:D
nipi 04.aug 2010 18:04
Mina teen kurke nii, et panen kuumutan kurgid heleda värvuse tekkimiseni marinaadis ja panen kuumad kurgid purki, kuhu eelnevalt olen pannud tilli, mädarõikalehti, küüslauku, mustsõstralehti, vahel ka köömneid ning kui purgid kurke täis keedan marinaadi juurde ning panen kuumalt purki ja kaanetan kohe kinni. Seisavad hästi ja pole vaja purkidega kuumutada või solgutada purgist marinaadi välja. Vahukulbiga saab väga edukalt kurke kuumast marinaadist purki tõsta.
aggy 03.aug 2010 10:22
mina olen marineerinud kurgid nii:pesen ja panen purki,muidugi koos maitseaimetega.Kee-
dan marinaadi ja kallan kohe kuumalt peale ja katan kinni -purke veel ei sule lihtsalt panen kaaned peale.Lasen seista kuskil 3tundi valan sellesamase marinaadi uuesti samasse marimaadi keetmise potti ja lasen uuesti keema ja siis kui marinaadi peale kallan sulgen ka purgid.Keeran kaaned kinni ja panen kummuli ja katan tekkidega ,et nad vaikselt maha jahtuksid.Kurgid on väga hästi säilinud ei ole seda suurt kuumutamist soovitan proovida jääb suur töö ära.
sidrun 26.juuli 2010 16:00
olen pannud alati mädarõikalehti, pole kunagi pehmeks läinud. Pehmeks teeb liigne kuumutamine.
:) 17.juuli 2010 21:26
mädarõigas kurke pehmeks ei tee. Pigem on põhjus liiga suures kuumuses kui purke kuumutati. Kurkidele piisab kuumutamisel 70 C
kakerdis 24.sept 2009 09:31
Tegin ilma mädarõikata,tulid väga head!
Mäuks 04.sept 2009 20:24
Kurk läheb siis pehmeks kui on liiga vähe äädikat v on soe, niiske ruum, kus hoidised hoiul. Mädarõigas kohe kindlasti pehmeks ei tee.
Volli 30.aug 2009 17:05
Kas äädika asemel võiks kasutada sidrunumahla....
Atsinna 26.aug 2009 13:26
2 l veest teed marinaadi ja kurke saad koguseliselt 4 l. Mädarõigas ei tee kurke pehmeks, viga tuleks mujalt otsida.
Klaabu 14.aug 2009 15:50
väga head tulevad , ükskõik kas mädarõikaga v ilma :-)
annah 06.aug 2009 15:13
Mädarõigas teeb just krõmpsuks kurgid, kasutan alati mädarõigast
12