Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Kirju Koer

Eesti

Kirju Koer

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kook läheb seistes aina paremaks, nii et võimalusel varu kannatust – ootamine on seda väärt!
Retsept
2 pakki (a 180g) Eestimaised küpsised (vanilje- või kohvi-)
250 g Marmelaad (kuubikud)
1 dl Rosinad
3 sl Kakaopulber
150 g Või
200 g Kondenspiim suhkruga
Pudista küpsised käte vahel tükkideks. Sega kausis küpsised, marmelaadikuubikud, rosinad ja kakaopulber. Sulata kastrulis või. Lisa kondenspiim ja sega läbi. Vala segu küpsisesegule ja sega ühtlaseks. Mätsi segu küpsetuspaberil vorstikujuliseks ja keera paberisse. Lase seista külmikus vähemalt 2 tundi kuni üleöö. Lõika viiludeks.

Kogustest valmib 15 lõiku.

Märksõnad

koerkirju

KOMMENTAARID

kirju kaelkirjak 20.sept 2018 21:02
No niii, üks priske kirju koer on külmkapis oma aega ootamas. Vormi ei olnud, nii et toppisime piima paki sisse. Aga mind huvitab, kust selline nimetus on üldse tulnud? Miks just kirju koer ja kuidas see seostub leedulaste "tinginys"-ega, mis tundub väga sarnane. Keegi on siin ajaloo professor?
Lapsepõlve lemmmmik 29.märts 2018 12:23
Oli vaja 10 aastat tagasi esimese klassi jõululaadaks miskit valmistada. Vanem õde soovitas Kirjut Koera, ja nii me siis tegimegi. Laadale müüdav "Koer" oli enne otsas kui letile välja jõudsin panna :) Nii siis sai iga aasta seda laadale tehtud, sest oli teada, et see on kõigi laste ja õpetajate suur lemmik. Nüüd, 10 aastat hiljem, kui on soov miskit magusat perele teha, on tihti väljavalituks Kirju Koer, meenutab lapsepõlve ja maitseb meeletult hästi :)
Nõukaaja laps 06.veeb 2018 14:42
Nõuka ajal tegi minu vanema kirjut koera nii: 200 gr šokolaadi 200 gr võid 200 gr küpsiseid Maitse järgi marmelaadi Kõik kokku segada ja külma - palju parem, kui kondenspiimaga ;)
Kaido Mihkel Marimaa 18.okt 2017 19:33
sain sellest palju uut teada aitäh.
Urmas 10.apr 2017 23:51
Juba kausis segades tasub massi näiteks pudrunuiaga kokku tampida, imendub paremini ja väldib koogi laialilagunemist. Ise eelistan natuke pehmemat ja mahlasemat varianti, panin marmelaadi veidi vähem, 200g, ja rosinaid rohkem, 100g.
Minu retsept 27.juuni 2016 13:26
Mina kasutan magusat kakaopulbrit ja kuna koos magusa kondentspiimaga läheb liiga magusaks, kasutan tavalist piima (lihtsalt veidi vähem et liiga vedelaks ei läheks). Kuna rosinaid ega marmelaadi ei söö siis ka neid sisse ei pane. Väga-väga hea maitsega (mõne jaoks liiga tavaline aga minu jaoks täiuslik)!
Ups 15.mai 2016 08:17
Me ei pannud kondendspiima sellisel juhul ei püsi see koos. Kardsime et läheb liiga magusaks.
Siiri Kirikal 14.apr 2016 13:56
Ikka saab. Segage purustatud halvaatükid koos marmelaadiga puru hulka.
Annaliis 12.apr 2016 16:12
Kas halvaad võib ka kasutada? kui võib siis kus ja kuidas?
aet 18.märts 2016 14:48
kui ei püsi koos, siis minul on selle põhjuseks olnud liiga vähe võid, et kokkusurumisel piisavalt tihkeks läheks see mass. andke veidi aega toasoojas olla, enne kui rulliks suruma hakkate, et sulavõi saaks imenduda.
AD2016 02.jaan 2016 16:04
See on tõest suurepärane retsept, mis oli väga hea ka juba 30 aastat tagasi! Ning kiidan ka viimase kasutaja toidukile soovitust. http://magusa-
maa.wordpress.com/
Maiustaja 18.nov 2015 16:34
Supper retsept tehtud nüüd mitmeid mitmeid kordi ja soovitaks isiklikult kogu mass lõpuks küpsetuspaberi asemel toidukilesse mässida , saab palju paremini vormida ja kokku pressida :)
Siiri Kirikal 09.nov 2015 09:09
Kas surusite massi tugevasti kokku, enne kui külma panite... ei oskagi pakkuda, mis võis valesti minna. Küpsiseid soovitan suruda üsna väikesteks tükkideks. Ka see aitab massil seguneda ja pärast pehmeneda.
Jama 06.nov 2015 11:33
Tegin nii nagu retseptid ette nähtud, oli ka öösel kapis, aga ikkagi lõigates laguneb ja küpsis pole absoluutselt pehme :( mida võisin teha valesti ?
Marina 21.juuli 2015 19:51
Tegin esimest korda. Täitsa hea välja tuli. Mees ütles, et liiga magus.
lilli 27.mai 2015 14:26
nii namma namma
Annaliis 11.mai 2015 15:15
Aga ühes raamatus oli halvaad ka.
Marleen 28.märts 2015 14:02
Tõesti väga maitsev :)
uk 06.veeb 2015 21:36
Egle, tesco's taiesti muuakse marmelaadi. Nad on kommide juures nimega fruit jellies. ;)
egle 13.nov 2014 20:09
Kas keegi teab kust kohast ma saaks marmelaadikuubikuid inglismaal. Või millega seda asendada?
Sander 03.okt 2014 19:04
Seda on tehtud meie peres mitu korda, tõesti kõige parem maius, sobib hästi sünnipäevadeks!
Riinushka 29.aug 2014 14:24
Proovin siis ka kondentspiimaga ära. Siin on vist väikesest purgist pool mõeldud? Mul kilone purk... Samas, nisuküpsiseid ei tahaks väga kasutada, ei tea millega asendada võiks?
Kolli 18.aug 2014 15:17
Kirju koer on meie pere lemmik kook seda on lapsed söönud väiksest peale
Usamees 10.aug 2014 01:07
Palju lihdsam on kasutada kondentskakaod,jääb palju parem maitse kui mingit kakaopulbrit lisades,seda enam,et kakaopulber on nii erinev,mõni on kohe tõeline ja mõru,mõni on juba segatud piimaga jne. Me oleme kogu elu teinud just selle kondentskakaoga ,korra vene ajal kui polnud siis tegime kondpiimaga aga see pole üldse see,õnneks ameerikas on Ukraina kondentskakao igas vene poes müügil )))))Kusjuures see on meie laste lemmikkook,seda oodatakse sest see on ainus mida ISA teeb)))))lol
Siiri Kirikal 21.juuli 2014 05:59
A tähendab ühe paki kaalu, seega läheb vaja 2 x 180 g küpsiseid.
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga