Rahvusköögid  » Eesti

Kirju Koer

Keskmine hinne: 3.35 Allikas: 100 rooga
Kook läheb seistes aina paremaks, nii et võimalusel varu kannatust – ootamine on seda väärt!
Pudista küpsised käte vahel tükkideks. Sega kausis küpsised, marmelaadikuubikud, rosinad ja kakaopulber. Sulata kastrulis või. Lisa kondenspiim ja sega läbi. Vala segu küpsisesegule ja sega ühtlaseks. Mätsi segu küpsetuspaberil vorstikujuliseks ja keera paberisse. Lase seista külmikus vähemalt 2 tundi kuni üleöö. Lõika viiludeks.

Kogustest valmib 15 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Urmas 10.apr 2017 23:51
Juba kausis segades tasub massi näiteks pudrunuiaga kokku tampida, imendub paremini ja väldib koogi laialilagunemist. Ise eelistan natuke pehmemat ja mahlasemat varianti, panin marmelaadi veidi vähem, 200g, ja rosinaid rohkem, 100g.
Minu retsept 27.juuni 2016 13:26
Mina kasutan magusat kakaopulbrit ja kuna koos magusa kondentspiimaga läheb liiga magusaks, kasutan tavalist piima (lihtsalt veidi vähem et liiga vedelaks ei läheks). Kuna rosinaid ega marmelaadi ei söö siis ka neid sisse ei pane. Väga-väga hea maitsega (mõne jaoks liiga tavaline aga minu jaoks täiuslik)!
Ups 15.mai 2016 08:17
Me ei pannud kondendspiima sellisel juhul ei püsi see koos. Kardsime et läheb liiga magusaks.
Siiri Kirikal 14.apr 2016 13:56
Ikka saab. Segage purustatud halvaatükid koos marmelaadiga puru hulka.
Annaliis 12.apr 2016 16:12
Kas halvaad võib ka kasutada? kui võib siis kus ja kuidas?
aet 18.märts 2016 14:48
kui ei püsi koos, siis minul on selle põhjuseks olnud liiga vähe võid, et kokkusurumisel piisavalt tihkeks läheks see mass. andke veidi aega toasoojas olla, enne kui rulliks suruma hakkate, et sulavõi saaks imenduda.
AD2016 02.jaan 2016 16:04
See on tõest suurepärane retsept, mis oli väga hea ka juba 30 aastat tagasi! Ning kiidan ka viimase kasutaja toidukile soovitust. http://magusa-
maa.wordpress.com/
Maiustaja 18.nov 2015 16:34
Supper retsept tehtud nüüd mitmeid mitmeid kordi ja soovitaks isiklikult kogu mass lõpuks küpsetuspaberi asemel toidukilesse mässida , saab palju paremini vormida ja kokku pressida :)
Siiri Kirikal 09.nov 2015 09:09
Kas surusite massi tugevasti kokku, enne kui külma panite... ei oskagi pakkuda, mis võis valesti minna. Küpsiseid soovitan suruda üsna väikesteks tükkideks. Ka see aitab massil seguneda ja pärast pehmeneda.
Jama 06.nov 2015 11:33
Tegin nii nagu retseptid ette nähtud, oli ka öösel kapis, aga ikkagi lõigates laguneb ja küpsis pole absoluutselt pehme :( mida võisin teha valesti ?
Marina 21.juuli 2015 19:51
Tegin esimest korda. Täitsa hea välja tuli. Mees ütles, et liiga magus.
lilli 27.mai 2015 14:26
nii namma namma
Annaliis 11.mai 2015 15:15
Aga ühes raamatus oli halvaad ka.
Marleen 28.märts 2015 14:02
Tõesti väga maitsev :)
uk 06.veeb 2015 21:36
Egle, tesco's taiesti muuakse marmelaadi. Nad on kommide juures nimega fruit jellies. ;)
egle 13.nov 2014 20:09
Kas keegi teab kust kohast ma saaks marmelaadikuubikuid inglismaal. Või millega seda asendada?
Sander 03.okt 2014 19:04
Seda on tehtud meie peres mitu korda, tõesti kõige parem maius, sobib hästi sünnipäevadeks!
Riinushka 29.aug 2014 14:24
Proovin siis ka kondentspiimaga ära. Siin on vist väikesest purgist pool mõeldud? Mul kilone purk... Samas, nisuküpsiseid ei tahaks väga kasutada, ei tea millega asendada võiks?
Kolli 18.aug 2014 15:17
Kirju koer on meie pere lemmik kook seda on lapsed söönud väiksest peale
Usamees 10.aug 2014 01:07
Palju lihdsam on kasutada kondentskakaod,jääb palju parem maitse kui mingit kakaopulbrit lisades,seda enam,et kakaopulber on nii erinev,mõni on kohe tõeline ja mõru,mõni on juba segatud piimaga jne. Me oleme kogu elu teinud just selle kondentskakaoga ,korra vene ajal kui polnud siis tegime kondpiimaga aga see pole üldse see,õnneks ameerikas on Ukraina kondentskakao igas vene poes müügil )))))Kusjuures see on meie laste lemmikkook,seda oodatakse sest see on ainus mida ISA teeb)))))lol
Siiri Kirikal 21.juuli 2014 05:59
A tähendab ühe paki kaalu, seega läheb vaja 2 x 180 g küpsiseid.
Misasja 20.juuli 2014 15:50
Mida tähendab (A 180g) kas see 180g on üks pakk, või kahe paki peale kokku 180g?
Merili 12.jaan 2014 11:55
Olen kunagi teinud ja kooli laadal müünud, läksid nagu soojad saiad :)
Lissu 16.nov 2013 15:37
Kui kaua see säilib??
Siiri Kirikal 23.okt 2013 10:38
Mis siis võis juhtuda? Kindlasti suruge mass hästi tugevaks "vorstiks" kokku, kindlasti kasutage magusat kondenspiima ja parem on tõesti lasta maiusel korralikult külmikus taheneda. Ja kondenspiima-võisegu tuleks massi hulka segada võimalikult ühtlaselt. Samas, et asi kindlasti õnnestuks, võib massile hulka veel 50g võid lisada. Ega ju tea, vahel imavad küpsised endasse vedelikke paremini, vahel jäävadki kuivemad ja siis ei püsi kook koos.